reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí burrito s hovězím masem

Vyzkoušejte recept na výbornou pikantní svačinku na mexický způsob. Pšeničné tortilly plněné hovězím masem, zeleninou a fazolovou pastou balené způsobem burrito výborně chutnají s papričkovou salsou.


  • 4,5

    16×

    4,5 16
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 656 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 729 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme veškeré suroviny a směsi na burrito. Začneme masovou směsí. Zadní hovězí maso nakrájíme na velmi jemné nudličky, nebo umeleme nahrubo. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, chilli papričky a česnek nasekáme nadrobno. Na malém množství oleje necháme zpěnit cibulku, chilli papričku a česnek. Pak přidáme maso a za stálého míchání restujeme, dokud se maso nezatáhne (maso zesvětlá). Poté směs ochutíme kořením (mletý hřebíček, skořice, bobkový list, koriandr, pepř a sůl), podlijeme vývarem, přidáme čerstvý koriandr a dusíme, dokud maso nebude zcela měkké a tekutina se neodpaří. Celé kusy koření vyjmeme a pikantní masovou směs uchováme na teple.

Mezitím, než maso změkne, si připravíme zeleninovou směs. Omytá rajčata a papriky nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na jemno. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, vmícháme rajčata a papriky a vše krátce orestujeme, tak aby byla zelenina měkká, nikoliv rozvařená. Zeleninu podle potřeby osolíme, opepříme a ochutíme chilli kořením.

Fazolovou pastu naředíme se smetanou a pšeničné tortilly zvlhčíme vodou.
Polovinu tortilly potřeme fazolovou pastou a lžící naneseme vodorovně asi do poloviny potřené části zeleninovou směs. Na ni naneseme masovou směs a pak tortillu zabalíme tak, že nejdříve přehneme boční strany směrem ke středu a následně od sebe tortillu pevně stočíme do závitku - burrito. Takto připravené burrito zvolna opečeme na pánvi nebo grilu ze všech stran dozlatova.

Domácí hovězí burrito podáváme teplé s nejrůznějšími omáčkami jako je například papriková salsa nebo mexická quesadilla.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Domácí burrito s hovězím masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.