Je mi dvacet,nikdo mě buchty nikdy neučil a ani jsem nezdědila žádný rodinný recept,ale tohle,to je mňamka :) . Plnila jsem povidly a hned se po nich zaprášilo. Fak jsem nečekala,že mi z toho něco tak dobrého vyjde :) Díky
Bože, dej ať se k Tobě český národ navrátí. To, že je Honza mimo mísu a že máma mele maso, to víme od první třídy...
Co mě ale neskutečně vytáčí je ono "bejt", nebo "skvělej recept", nebo "ať si je dělá třeba z hladký". Toto je pak perla: "Mě chutnaj takhle!"
Ten kdo psal tenhle recept .... nechci urážet ale spousta podstatných věcí tu chybí..... jaj cukr rozmichat jakou mouku pridat proč to tu neni napsaný ?
Ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme droždí se lžící cukru JAKEHO CUKRU, lžící mouky JAKÉ MOUKY a necháme kynout.
přidáme vykynutý kvásek, vejce nebo žloutky rozšlehané se zbylým mlékem, cukr KOLIK CUKRU !a rozehřátý tuk(50 g). Vypracujeme vláčné, ne příliš tuhé těsto
Fajn recept. Zkusil jsem ty žloutky s cukrem přímo ušlehat a dopadlo to super. Teda skoušel jsem tenhle recept poprvé, tak nevim jestli by byl velker rozdíl, kdybych je jenom utřel, ale prostě mam ze sebe radost :)
Tak jsem upekla své první buchty v životě a to tydle, jsou skvělý, ocenil je i můj táta, že jsou jako od babičky a to už musí bejt :-)
Opravdu skvělej recept, nic bych na něm neměnila a kdo chce ať si je dělá třeba z hladký. Mě chutnaj takhle!
Díky moc
Jen by mě zajímalo jestli všechny ty sprostý slepice, co tady píšou, přemýšlely o tom, že ty buchty taky mohly být odporný, ne podle receptu, ale z toho, že mají ruce dozadu a neumí péct. Nechápu ty sprosťárny, za to, že vám někdo napíše svůj recept. Když vám to nechutnalo, tak to příště už nevařte, ale taky už o tom nekecejte a navíc takhle, vy chudinky!
Nevím proč Linda je tak hysterická. Buchty z polohrubé mouky jsou lepší, déle vydrží (pokud je hned nesnime) . Já osobně dělám buchty z tohoto těsta: 1 kg polohrubé mouky, 1 vejce, 1 kostka droždí, 1 prášek do pečiva, 2- 2 1/2 dcl oleje, 1/2 litru teplého mléka a trochy cukru (podle chuti). Kvásek nedělám, droždí pouze rozdrobím do mouky a hned zadělám těsto. Nechám vykynout a dělám buchty. Těsto je krásně hedvábné a dobře se z něho dělá. Dobrou chuť.
Já dávám do pečení s droždím mouku absolutně jakoukoliv - nejraději celozrnnou a pokaždé je z toho nějaký dobrý výsledek. I kdyby to z hladké mouky mělo vycházet nějak obzvlášť nejlíp, proč se ochuzovat o další a další možnosti? Zvlášť ty zdravější možnosti? :-)
Buchty
Buchty jsou luxusní.Nebudu už dělat jiné :-D .Tento recept DOPORUČÍM všem co si chtějí pochutnat na pořádných buchtách :-) :-D :-P
03.04.2015 14:58:35
dobrej recept, jednoduchej, neni podle něj co skazit.)
22.09.2012 07:59:22
bezva
Je mi dvacet,nikdo mě buchty nikdy neučil a ani jsem nezdědila žádný rodinný recept,ale tohle,to je mňamka :) . Plnila jsem povidly a hned se po nich zaprášilo. Fak jsem nečekala,že mi z toho něco tak dobrého vyjde :) Díky
07.12.2011 17:09:26
Domácí buchty
Nechci být za rýpala,ale není v buchtách cukr.
Kolik ho tam patří?
07.11.2011 19:52:20
Re: Domácí buchty
Obsahují sladké náplně a ještě se cukrují na míse, když se podávají. To bohatě stačí.
08.05.2012 15:24:22
Re: Domácí buchty
jsou tam tři lžíce... vážíte-li víc jak 50 kg nedávejte víc
28.06.2018 19:21:01
helčík
miluju te honzo jak si psal to takové komentare by ste si mneli odpusti mam email _helenkahessova@seznam.cz
06.08.2011 16:16:43
Re: helčík
Bože, dej ať se k Tobě český národ navrátí. To, že je Honza mimo mísu a že máma mele maso, to víme od první třídy...
Co mě ale neskutečně vytáčí je ono "bejt", nebo "skvělej recept", nebo "ať si je dělá třeba z hladký". Toto je pak perla: "Mě chutnaj takhle!"
Děláme si z češtiny trhací kalendář.
08.10.2011 09:33:23
nechápu
Ten kdo psal tenhle recept .... nechci urážet ale spousta podstatných věcí tu chybí..... jaj cukr rozmichat jakou mouku pridat proč to tu neni napsaný ?
Ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme droždí se lžící cukru JAKEHO CUKRU, lžící mouky JAKÉ MOUKY a necháme kynout.
přidáme vykynutý kvásek, vejce nebo žloutky rozšlehané se zbylým mlékem, cukr KOLIK CUKRU !a rozehřátý tuk(50 g). Vypracujeme vláčné, ne příliš tuhé těsto
13.05.2011 13:48:39
Re: nechápu
Víš co nechápu já? Proč sem dáváš tohle, když je to nahoře úplně jasně napsané. Tam vidíš polohrubá mouka a cukr krupice.
08.02.2013 09:55:36
Merlin
Fajn recept. Zkusil jsem ty žloutky s cukrem přímo ušlehat a dopadlo to super. Teda skoušel jsem tenhle recept poprvé, tak nevim jestli by byl velker rozdíl, kdybych je jenom utřel, ale prostě mam ze sebe radost :)
09.03.2011 21:33:57
Tak jsem upekla své první buchty v životě a to tydle, jsou skvělý, ocenil je i můj táta, že jsou jako od babičky a to už musí bejt :-)
Opravdu skvělej recept, nic bych na něm neměnila a kdo chce ať si je dělá třeba z hladký. Mě chutnaj takhle!
Díky moc
01.03.2011 21:26:46
jen se zaprášilo
Super buchty.Upekla jsem je a všem moc chutnají.Peču je už po čtvrté.Pokud nejste levá a děláte vše podle receptu tak jsou velice dobré.
08.01.2011 10:52:41
slepice
Jen by mě zajímalo jestli všechny ty sprostý slepice, co tady píšou, přemýšlely o tom, že ty buchty taky mohly být odporný, ne podle receptu, ale z toho, že mají ruce dozadu a neumí péct. Nechápu ty sprosťárny, za to, že vám někdo napíše svůj recept. Když vám to nechutnalo, tak to příště už nevařte, ale taky už o tom nekecejte a navíc takhle, vy chudinky!
06.10.2009 12:00:37
Re: buchty
to jsou příspěvky hrůza číst
28.03.2009 21:07:33
Re:
já buchty nejím ,ale mí tetě chutnaj
03.03.2009 17:11:36
buchty
Nevím proč Linda je tak hysterická. Buchty z polohrubé mouky jsou lepší, déle vydrží (pokud je hned nesnime) . Já osobně dělám buchty z tohoto těsta: 1 kg polohrubé mouky, 1 vejce, 1 kostka droždí, 1 prášek do pečiva, 2- 2 1/2 dcl oleje, 1/2 litru teplého mléka a trochy cukru (podle chuti). Kvásek nedělám, droždí pouze rozdrobím do mouky a hned zadělám těsto. Nechám vykynout a dělám buchty. Těsto je krásně hedvábné a dobře se z něho dělá. Dobrou chuť.
11.03.2008 11:47:49
slepené
Prosím o radu - proč mám buchty slepené? Mastím je po stranách snad dost. Mám je oddělovat teplé? Díky
30.01.2008 17:48:26
Re: slepené
pokud chcete aby se dobře rozdělávali i za studena hned po vytažení z trouby je potřete rozpuštěným máslem a půjdou od sebe nádherně.vyzkoušené,věřte.
27.01.2010 13:38:40
Tak ne !
Do pečení, s droždím, se dává hladká mouka ! Proč dáváte recepty, když to neumíte ? L.
30.12.2004 04:35:02
Re: Tak ne !
Když budou jen z hladký, jsou druhý den jak cep... Dávám půl hladký půl polohrubý. Každému to chutná jinak a všechny jsou pak stejně dobrý.
21.03.2006 09:06:39
Proč ne? :-)
Já dávám do pečení s droždím mouku absolutně jakoukoliv - nejraději celozrnnou a pokaždé je z toho nějaký dobrý výsledek. I kdyby to z hladké mouky mělo vycházet nějak obzvlášť nejlíp, proč se ochuzovat o další a další možnosti? Zvlášť ty zdravější možnosti? :-)
04.05.2006 18:15:55