reklama
hledat uživatel
       

4. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Domácí buchty

Domácí buchty

Kdo by neznal tradiční českou pochoutku? Recept na buchty, které budou vždy vynikající.


  • 3,1

    1 087×

    3 1087
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme droždí se lžící cukru, lžící mouky a necháme vzejít kvásek.

Do mísy prosejeme mouku, přidáme vykynutý kvásek, vejce nebo žloutky rozšlehané se zbylým mlékem, cukr a rozehřáté máslo. Vypracujeme vláčné, ne příliš tuhé těsto, které necháme asi hodinu kynout.

Z vykynutého těsta nožem odkrajujeme stejně veliké kousky a tvarujeme z nich placičky. Ty naplníme vybranou náplní, okraje těsta spojíme a zformujeme do tvaru buchty. Buchty klademe do tukem vymazaného pekáče spojem dolů a potíráme rozehřátým tukem, a to i po stranách, aby se neslepily. Buchty skládáme vedle sebe ne příliš těsně, protože nabudou na objemu. Jakmile máme hotovo, necháme vše ještě 15 minut kynout.

Troubu rozehřejeme na 200 °C a vložíme buchty. Po chvíli teplotu zmírníme a dopékáme asi 40 minut dozlatova.

Upečené domácí buchty vyklopíme, oddělíme je a necháme vychladnout. Poté je pocukrujeme a už si jenom pochutnáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí buchty

    Celkový počet komentářů: 27
    • Yvetta
      Yvetta

      Buchty jsou luxusní.Nebudu už dělat jiné :-D .Tento recept DOPORUČÍM všem co si chtějí pochutnat na pořádných buchtách :-) :-D :-P

      03.04.2015 14:58:35

    • Martina
      Martina

      dobrej recept, jednoduchej, neni podle něj co skazit.)

      22.09.2012 07:59:22

    • mafca
      mafca

      Domácí buchty

      Nechci být za rýpala,ale není v buchtách cukr.
      Kolik ho tam patří?

      07.11.2011 19:52:20

    • helenka
      helenka

      miluju te honzo jak si psal to takové komentare by ste si mneli odpusti mam email _helenkahessova@seznam.cz

      06.08.2011 16:16:43

      • bob
        bob

        Re: helčík

        Bože, dej ať se k Tobě český národ navrátí. To, že je Honza mimo mísu a že máma mele maso, to víme od první třídy...
        Co mě ale neskutečně vytáčí je ono "bejt", nebo "skvělej recept", nebo "ať si je dělá třeba z hladký". Toto je pak perla: "Mě chutnaj takhle!"

        Děláme si z češtiny trhací kalendář.

        08.10.2011 09:33:23

    • Marek Verner
      Marek Verner

      Ten kdo psal tenhle recept .... nechci urážet ale spousta podstatných věcí tu chybí..... jaj cukr rozmichat jakou mouku pridat proč to tu neni napsaný ?

      Ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme droždí se lžící cukru JAKEHO CUKRU, lžící mouky JAKÉ MOUKY a necháme kynout.

      přidáme vykynutý kvásek, vejce nebo žloutky rozšlehané se zbylým mlékem, cukr KOLIK CUKRU !a rozehřátý tuk(50 g). Vypracujeme vláčné, ne příliš tuhé těsto

      13.05.2011 13:48:39

      • Elizabeth
        Elizabeth

        Re: nechápu

        Víš co nechápu já? Proč sem dáváš tohle, když je to nahoře úplně jasně napsané. Tam vidíš polohrubá mouka a cukr krupice.

        08.02.2013 09:55:36

    Nalezeno receptů: 27
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Domácí buchty

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.