reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Domácí briošky

Vyzkoušejte recept na domácí slané pečivo, které se hodí jako příloha k nejrůznějším pokrmům. Briošky výborně chutnají s grilovanými hamburgery a zeleninou.


  • 4,4

    14×

    4,4 14
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření



Energetická hodnota

2624 kJ / 626,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Recept na koblihy pečené v troubě krok za krokem

23. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Postup přípravy

Připravíme si těsto. V polovině vlažného mléka rozmícháme sušené droždí s cukrem a necháme asi 5 minut odstát. Ve zbývajícím mléce rozšleháme vejce a ve vlažné vodě rozpustíme máslo. Mouku se soli prosejeme do mísy a spolu s droždím, mlékem, vejci, vodou a máslem vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 50 minut kynout.

Z vykynutého těsta tvoříme kuličky (bulky) asi ve velikosti tenisového míčku, které klademe na plech vyložený pečícím papírem a opět necháme asi 20 minut kynout. Pak briošky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovým semínkem a pečeme v dobře vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut dozlatova.

Vychladlé domácí briošky podáváme jako přílohu k nejrůznějším pomazánkám, polévkám a grilovanému masu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Domácí briošky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.