reklama
hledat uživatel
       

Domácí briošky

Vyzkoušejte recept na domácí slané pečivo, které se hodí jako příloha k nejrůznějším pokrmům. Briošky výborně chutnají s grilovanými hamburgery a zeleninou.


  • 4,7

    12×

    4,6 12
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření



Energetická hodnota

2624 kJ / 626,9 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 560 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 602 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Postup přípravy

Připravíme si těsto. V polovině vlažného mléka rozmícháme sušené droždí s cukrem a necháme asi 5 minut odstát. Ve zbývajícím mléce rozšleháme vejce a ve vlažné vodě rozpustíme máslo. Mouku se soli prosejeme do mísy a spolu s droždím, mlékem, vejci, vodou a máslem vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 50 minut kynout.

Z vykynutého těsta tvoříme kuličky (bulky) asi ve velikosti tenisového míčku, které klademe na plech vyložený pečícím papírem a opět necháme asi 20 minut kynout. Pak briošky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovým semínkem a pečeme v dobře vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut dozlatova.

Vychladlé domácí briošky podáváme jako přílohu k nejrůznějším pomazánkám, polévkám a grilovanému masu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Domácí briošky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.