reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Domácí bramborové lupínky

Máte chuť na něco křupavého k vínu nebo pivu a jste někde na samotě? Pak vyzkoušejte tento trochu pracnější recept, který nezklame.


  • 5,0

    12×

    5 12
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nálev

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend

23. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Jste opravdu dobrá kuchařka? Vyzkoušejte se!

23. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Bylinky při chřipce a viróze: Které opravdu pomohou?

23. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Recept na koblihy pečené v troubě krok za krokem

23. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Originální recepty na cupcakes - vypadají i chutnají božsky!

23. 10. 2020

Postup přípravy

Větší brambory oloupeme a nakrájíme pomocí škrabky (struhadla) na co nejtenčí plátky. Plátky brambor vložíme do studené vody, aby neztmavly.

Pak si připravíme nálev, ve kterém necháme brambory do druhého dne odležet. Do uzavíratelné dózy vlijeme 500 ml studené vody, vmícháme 250 ml jablečného octa, 2 rovné lžíce soli a stejné množství cukru. Pokud chceme mít brambůrky pikantní, můžeme přidat i mletou chilli papriku.

Nastrouhané plátky brambor scedíme, vložíme do nálevu a necháme do druhého dne macerovat. Odležené bramborové lupínky slijeme a důkladně osušíme. Osušené bramborové plátky smažíme ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje dorůžova. Pak je ihned vyjmeme a necháme na papírové utěrce okapat.

Domácí bramborové lupínky podáváme jako chuťovku při nejrůznějších příležitostech.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí bramborové lupínky

    Celkový počet komentářů: 2

    • žrot bramurku
      žrot bramurku

      Komentář k receptu Domácí bramborové lupínky

      P5ejedl jsem se jich protože sem snědl asi 2 kg těchto lupínku a bylo mi blivno...

      22.10.2016 12:45:12

    • Hana
      Hana

      bramborové lupínky

      Dříve jsem hodně smažila bramborové lupínky a to takto :
      Začátek tohoto receptu stejný / brambory oloupat, nastrouhat na velmi jemné lupínky, proprat ve studene vodě/ a pak jsem dala velkou utěrku nebo ručník, dle množství nastrouhaných brambor , do té jsem dala lupínky a velmi pečlivě zavázala do uzlíčku. Uzlíček s lupínky jsem dala do ždímačky / měla jsem samostatnou ždímačku/ a vyždímala úplně do sucha až netekla voda. Pak už jen smažila ve vyšší vrstvě tuku, nejlépe ve friťáku. Nedá to práci, je to rychlé a lupínky jsou křupavé. Pak jen osolit a podávat.. Určitě by šlo i v dnešních pračkách, nastavit jen na ždímací program.

      02.03.2015 08:53:31


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Domácí bramborové lupínky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.