Recept na rychlé bramborové knedlíky pro úplné začátečníky.
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
těsto | |
1-2 ks | vejce |
24 lžic | hrubá mouka |
1.5 kg | brambory vařené |
12 lžic | dětská krupička |
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, poté slijeme vodu a necháme vychladnout. Brambory oloupeme, nastrouháme na struhadle, osolíme, přidáme jedno až dvě vejce, 12 lžic dětské krupičky a 24 lžic hrubé mouky. Hmotu zpracujeme a rozdělíme na 5 částí, ze kterých vyválíme válečky. Pokud chceme dělat menší porci z 1 kg brambor, přidáváme 8 lžic krupice a 12 lžic mouky - na 2 kg 16 lžic krupice a 32 lžic mouky. Připravené bramborové knedlíky vložíme do vroucí vody, necháme 20 - 30 minut povařit a vyndaváme. Při vyndavání rovnou krájíme pomocí kráječe nebo nitě na plátky. Domácí bramborové knedlíky podáváme podle chuti jako přílohu k různým pokrmům.
Tip na nedělní oběd: Dokonalá svíčková na smetaně krok za krokem
Receptů na svíčkovou na smetaně je nespočet. V každé rodině se totiž traduje trochu jiná verze, výsledek je však velmi podobný. A i vy si třeba časem do našeho základního receptu něco přidáte či jej poupravíte.
autor Martina
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena