reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

2. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Domácí bramborové gnocchi

Domácí bramborové gnocchi

Vyzkoušejte recept na domácí bramborové gnocchi s přídavkem ricotty a chutí oregana. Gnocchi podáváme opečené s hráškem a parmazánem. Hlavní chod, který je vhodný i pro vegetariány.


  • 4,2

    34×

    4,1 34
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Postup přípravy

Připravíme si gnocchi. Ve slupce uvařené brambory oloupeme a prolisujeme do mísy. Brambory osolíme, přidáme ricottu, prosátou hladkou mouku, rozšlehané vejce a jemně nasekané čerstvé oregano. Ze směsi vypracujeme hladké a nepříliš lepivé těsto, které rozdělíme na 4 kusy. Z každého kusu vyválíme dlouhý váleček o průměru 1,5 - 2 cm, ze kterého odkrajujeme stejně velké kousky (noky). Pracujeme na dobře pomoučněné desce a do každého noku utvoříme prstem důlek.

Noky zvolna uvaříme v osolené vodě se lžící oleje. Doba varu je přibližně 2 - 3 minuty, dokud noky nevyplavou na povrch. Hotové noky slijeme a ihned vložíme na rozpálenou pánev s olivovým olejem. Bramborové gnocchi osolíme a zprudka orestujeme ze všech stran dozlatova a uchováme na teple.

Připravíme si hrášek. Na oleji necháme zpěnit jemně nakrájenou šalotku, vmícháme vyloupaný čerstvý hrášek, který zvolna podusíme doměkka. Hrášek podle chuti osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a zjemníme máslem.

Opečené domácí bramborové gnocchi promícháme s podušeným hráškem rozdělíme na porce podáváme se strouhaným parmazánem.

Jemné bramborové gnocchi výborně chutnají i v dietnější verzi bez opečení.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí bramborové gnocchi

    Celkový počet komentářů: 3
    • Honza
      Honza

      Více mi chutnají noky

      Používání rumunského názvu gnocchi jen zbytečně ubírá na chuti jinak celkem dobrého noku.

      28.02.2019 19:40:09

    • Dobroty-Pavlík
      Dobroty-Pavlík

      Domácí bramborové gnocchi

      Prosím Vás co to jsou gnocchi ?????????????????
      Je to strašné.

      28.04.2016 23:01:42

      • Marie Mrůzková
        Marie Mrůzková

        Re: Domácí bramborové gnocchi

        Gnocchi (čti ňoky) jsou italské noky. Nok je gastronomický výrobek z těsta, používaný jako příloha. Vaří se ve slané vodě v podobě koulí nebo šišek z těsta každý nok odděleně. Těsto se skládá podle druhu noku z pšeničné či kukuřičné mouky, brambor, vajec a dalších možných přísad.

        10.05.2016 15:20:46



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Domácí bramborové gnocchi

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.