reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí bramborák

Tradiční české bramboráky chutnají každému, kdykoliv a kdekoliv.


  • 0

    0 0
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme sůl, vejce, majoránku, prolisovaný česnek, hladkou mouku a pepř. Někdo může do směsi přidávat i nakrájené uzené maso, klobásu apod. Směs dobře promícháme, podle potřeby přidáváme mouku, brambory budou pouštět vodu, ale my nechceme, aby bylo těsto příliš řídké.

Naběračkou nabíráme těsto a lijeme na pánev s rozpáleným olejem, tvoříme tak placky, které opékáme dozlatova z obou stran.

Domácí bramboráky podáváme ještě horké. Dobré jsou se zeleninovou oblohou, k masu, ale chutnají i k bramborové polévce.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Domácí bramborák

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.