reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí bramborák

Tradiční české bramboráky chutnají každému, kdykoliv a kdekoliv.


  • 5,0

    5 1
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 560 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 602 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme sůl, vejce, majoránku, prolisovaný česnek, hladkou mouku a pepř. Někdo může do směsi přidávat i nakrájené uzené maso, klobásu apod. Směs dobře promícháme, podle potřeby přidáváme mouku, brambory budou pouštět vodu, ale my nechceme, aby bylo těsto příliš řídké.

Naběračkou nabíráme těsto a lijeme na pánev s rozpáleným olejem, tvoříme tak placky, které opékáme dozlatova z obou stran.

Domácí bramboráky podáváme ještě horké. Dobré jsou se zeleninovou oblohou, k masu, ale chutnají i k bramborové polévce.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Domácí bramborák

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.