Domácí BigMac burger

45 min | hlavní chod | 2 porce | americká kuchyně | recept zobrazen: 26086x
Perfektní domácí BigMac burger, který chutná lépe než originál díky své čerstvosti.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Hovězí maso umeleme, lehce prosolíme a opepříme. Z masa vytvoříme na pečícím papíru (nelepí) placky vysoké necelý centimetr a o dost větší než bulka (maso se při pečení smrskne). Dále si připravíme dressing smícháním celé majonézy s lžící (dle chuti) hořčice, nasekaných okurek, lžičky octa a dvou lžiček cukru, nasekané cibule - hodně, soli a pepře. Dressing na chvíli odložíme do lednice. Nasekáme si ledový salát na úzké nudle a okurky na plátky.

Bulky překrojíme na tři plátky, tak aby nám vznikl vršek, střed a spodek BigMacka. Na rozpálené pánvi opečeme burgery z každé strany cca 1-2 minuty, posolíme a popepříme. Hned po nich na pánvi opečeme bulky po překrojených stranách do zlatohněda. Samozřejmě lze připravit i na grilu... :)

Domácí BigMac burger skládáme tak, že na spodek housky dáme lžíci dressingu, nasekanou cibuli, salát, plátky kyselých okurek, maso, střed housky, dressing, cibuli, salát, plátky okurek, maso, sýr a přiklopíme vrchním dílem housky.

FuFajz autor receptu:

Domácí BigMac burger

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí BigMac burger

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Domácí BigMac burger
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept