reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí bezová šťáva

Trochu jiný postup na přípravu bezové šťávy.


  • 4,0

    36×

    4 36
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Citron důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka. Asi 15 - 20 květů bezu omyjeme.

Svaříme je s vodou a necháme zchladit. Přidáme kyselinu, kolečka citronu a vše dáme do lahve na 24 hodin uležet.

Druhý den bezovou šťávu přecedíme přes čistý hadřík a přidáme cukr, který jen rozpustíme občasným mícháním. Přidáme 1sáček konzervačního prostředku proti plísni, ale nemusí být, pokud šťávu vypijeme včas.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí bezová šťáva

    Celkový počet komentářů: 2

    • Honza
      Honza

      bez konzervace

      Šťáv plných konzervantů jsou v obchodech plné regály. Používám jen kyselinu citronovou, flašky plním horkou šťávou až po okraj, víčka nebo špunty mám namočené v horší slivovici (tzv. " vyháněčce " ) a po zašpuntování otáčím a skladuju lahve dnem vzhůru. Vydrží do jara do nové várky.

      12.06.2019 14:23:55

    • dedarandak
      dedarandak

      jiná varianta

      Cidr z květů černého bezu.2-3 velké květy vožíme do ,přidáme 20dkg cukru a dva velké na kolečka nakrájené citrony.Láhev doplníme vodou a dáme za okno na slunce.Denně zamícháme.Za 4-5 dní přecedíme a nalijeme do lahví s pevným uzávěrem a dáme do chladu.Za týden je hotov šumivý nápoj.

      18.06.2015 09:33:21


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Domácí bezová šťáva

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.