Den předem si uvaříme plechovku salka. Vaříme ji 2 hodiny ponořenou ve vodě a pak ji necháme ve vodě vychladnout.
Vejce rozklepneme do mísy. Přidáme cukr a společně vyšleháme do pěny. Přidáme zbylé ingredience a těsto nalijeme na vyšší plech vyložený pečícím papírem. Plech s těstem vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme dorůžova. Upečený korpus necháme vychladnout.
Zatím si připravíme náplně. Na první náplň svaříme mléko s cukry a pudinky. Uvařenou kaši necháme vychladit. Máslo nebo jiný tuk utřeme a postupně do něj zašleháváme pudink.
Na druhou náplň otevřeme uvařené salko a zašleháme jej do másla nebo hery.
Pokud máme připraveno, můžeme přejít k přípravě 3bitky.
Na vychladlé těsto rozetřeme první náplň. Na ni rozložíme BeBe sušenky a ty zlehka potřeme druhou náplní. Celou domácí 3bitku přelijeme čokoládovou polevou a moučník necháme ztuhnout. Pokud chceme, můžeme korpus a sušenky lehce pokapat rumem.
Ztuhlou domácí 3bitku nakrájíme a můžeme podávat.