reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dolnorakouské bramborové knedlíky

Netradiční bramborové knedlíky, které mohou chutí trochu připomínat bramboráčky. Vhodná příloha ke všem pečeným i dušeným masům.


  • 3,5

    11×

    3,5 11
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Polovinu syrových brambor oloupeme a nastrouháme najemno. Vodu, kterou brambory pustí, vymačkáme a vylijeme. Druhou polovinu brambor uvaříme ve slupce, oloupeme a ještě teplé rozmačkáme.

Obě poloviny brambor smícháme dohromady, osolíme a přidáme tolik hrubé mouky, aby šly tvořit knedlíky.

Bramborové knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Hotové knedlíky vyjmeme a necháme okapat.

Dolnorakouské bramborové knedlíky podáváme s pečeným nebo dušeným masem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dolnorakouské bramborové knedlíky

    Celkový počet komentářů: 1

    • KAPR
      KAPR

      dolnorakouský bramborový knedlík

      V podstatě to je podobný knedlík jako vařívala maminka mé manželky ,rozdíl je pouze v tom že nastrouhané brambory se vymačkaly takřka do sucha,pozor vymačkanou vodu nevyléváme!Necháme usadit škrob který se přidá místo mouky do nastrouhaných brambor,potom se pokračuje stejným způsobem.Tento knedlík pochází ze severu Německa.Podával se převážně s hovězí pečení.

      14.08.2010 02:44:09

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Dolnorakouské bramborové knedlíky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.