reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dobrý segedínský guláš

Jak se správně dělá székeleygulyás čili segedínský guláš.


  • 4,8

    53×

    4,7 53
  • 2 h 40 min

  • 14×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Maso, nejvhodnější je z bůčku nebo plecka, nakrájíme na kostky a vložíme do pekáče. Přidáme sůl, nahrubo nakrájenou cibuli, pepř, sladkou papriku a nepropláchnuté kysané zelí. Vše důkladně promícháme. Přidáme bobkový list a trochu podlijeme.

Pekáč přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200 °C a necháme cca 15 - 20 minut zatáhnout, poté teplotu snížíme na 150 °C a necháme guláš za občasného míchání 2 hodiny péct. Po upečení přidáme smetanu.

Hotový segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dobrý segedínský guláš

    Celkový počet komentářů: 13
    • Marcela
      Marcela

      Komentář k receptu Dobrý segedínský guláš

      Od té doby co jsem objevila tento recept už jiný segedin nedělám. Vše nahážu do jednoho pekáče, dám do trouby, sem tam promíchnu a víc se nestarám. Nakonec přidám smetanu, podle toho jakou mám zrovna doma, takže někdy ke šlehání, jindy zakysanou a už se gulášek podává. :-)

      25.02.2018 11:23:14

    • Matyáš Němec
      Matyáš Němec

      gulas segedynsky

      byl super

      22.01.2017 17:07:26

    • Michaela
      Michaela

      Komentář k receptu Dobrý segedínský guláš

      Může mi někdo prosím poradit jakou tam mám dát smetanu ? Všude se píše něco jiného, tak nevím jestli zakysanou nebo ke šlehání. Děkuji

      11.10.2015 14:23:13


    • panim
      panim

      Nejsem gulášový typ, ale s novým mužem přišel i nový jídelníček. Tenhle guláš je prostě bomba!!!! Boule za ušima jsem měla i já.Doporučuju všem. Děláno z plecka a krkovičky.

      08.03.2015 20:39:45

    • Marfík
      Marfík

      Komentář k receptu Dobrý segedínský guláš

      jednoduché, maso se rozplývá, chuťově dobré, jen jsem nakonec malinko zahustila

      02.02.2015 15:32:07

    • takota
      takota

      Segedínský - Sekelský

      Dělám ho klasicky akorát to nacpu do pomalého hrnce nemá to chybu a jíškou dohustím na konec, /na másle cibulku+hl,mouka/. A pak přijde na konec ta smetánka.Pomalý hrnec k nezaplacení je to měkké nepřevaří se to, nic se nepřipaluje nemusíte nic míchat nacpete to tam ráno a podle naprogramování jdete k obědu.Zatím si dělám své záliby aniž bych se staral o vaření.

      11.08.2014 07:36:23

    • DeJara
      DeJara

      Průměrný segedín ...

      Segedín tradičním receptem je 100x lepší.

      26.05.2014 11:30:07

    • rastamen
      rastamen

      Komentář k receptu Dobrý segedínský guláš

      Zkusil jsem to a výsledek byl perfektní

      19.03.2014 10:19:35

    Nalezeno receptů: 13
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Dobrý segedínský guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.