reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dobrý rebarborový koláč

Rychlý a jednoduchý koláč, na který určitě budete mít doma suroviny.


  • 4,6

    42×

    4,5 42
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Mléko, mouku, vajíčka, olej, cukr, sůl a prášek do pečiva smícháme v těsto a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

Rebarboru si oloupeme a nakrájíme na kolečka. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, kterou osladíme. Ve chvíli, kdy se nám rebarbora začne vařit, ji scedíme. Uvařenou rebarboru necháme vychladnout.

Z másla, mouky a cukru si pomocí prstů vytvoříme žmolenku.

Vychladlou rebarboru naklademe na těsto, které jsme vylili na plech. Rebarboru posypeme žmolenkou a dáme do předehřáté trouby péct na cca 45 minut při teplotě 175 °C.

Tento rebarborový koláč je velmi dobrý, chutná k čaji i kávě.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dobrý rebarborový koláč

    Celkový počet komentářů: 2

    • Helena
      Helena

      Komentář k receptu Dobrý rebarborový koláč

      Je dobrý, možná moc sladký. Také bohatě stačí 1/2 množství drobenky. Reveň se lepší jen ocukrovat a na chvíli zalít vařící vodou, aby se nerozvařila. Koláč péct tak 35 min, pak troubu vypnout a nechat dojít.

      16.06.2013 16:58:07

    • libka (tecka) simurka
      libka (tecka) simurka

      Komentář k receptu Dobrý rebarborový koláč

      opravdu dobrý koláč :-)

      26.05.2013 15:12:10

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Dobrý rebarborový koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.