reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Dobrý rebarborový koláč

Rychlý a jednoduchý koláč, na který určitě budete mít doma suroviny.


  • 4,6

    43×

    4,6 43
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

drobenka

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 762 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Postup přípravy

Mléko, mouku, vajíčka, olej, cukr, sůl a prášek do pečiva smícháme v těsto a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

Rebarboru si oloupeme a nakrájíme na kolečka. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, kterou osladíme. Ve chvíli, kdy se nám rebarbora začne vařit, ji scedíme. Uvařenou rebarboru necháme vychladnout.

Z másla, mouky a cukru si pomocí prstů vytvoříme žmolenku.

Vychladlou rebarboru naklademe na těsto, které jsme vylili na plech. Rebarboru posypeme žmolenkou a dáme do předehřáté trouby péct na cca 45 minut při teplotě 175 °C.

Tento rebarborový koláč je velmi dobrý, chutná k čaji i kávě.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dobrý rebarborový koláč

    Celkový počet komentářů: 2

    • Helena
      Helena

      Komentář k receptu Dobrý rebarborový koláč

      Je dobrý, možná moc sladký. Také bohatě stačí 1/2 množství drobenky. Reveň se lepší jen ocukrovat a na chvíli zalít vařící vodou, aby se nerozvařila. Koláč péct tak 35 min, pak troubu vypnout a nechat dojít.

      16.06.2013 16:58:07

    • libka (tecka) simurka
      libka (tecka) simurka

      Komentář k receptu Dobrý rebarborový koláč

      opravdu dobrý koláč :-)

      26.05.2013 15:12:10


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Dobrý rebarborový koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.