Dobrý preclík

2 h 30 min | chuťovka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 63248x
Recept na preclík, který se hodí k vínu. Dobrá svačinka i narozeninové překvapení.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Do misky dáme mouku. Přidáme tuk nakrájený na malé kousky. Počkáme asi 10 minut a rukama vypracujeme těsto. Do těsta rozdrobíme droždí a posypeme cukrem. Přidáme vejce a na čistém a pomoučeném válu uděláme těsto.

Hotové těsto vyválíme válečkem na placku širokou asi 20 cm a dlouhou asi 45 cm.

Smícháme přísady na náplň a namažeme na placku. Okraje placky zvedneme asi tak 2 cm na náplň.

Placku srolujeme tak, aby nám vznikl dlouhý had. Vytvarujeme z něj preclík a ten položíme na plech, který jsme předtím vyložili papírem na pečení. Plech i s preclíkem necháme v teple asi 2 hodiny odležet.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Potom preclík pomažeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme cukrem a nasekanými mandlemi. Do trouby položíme do střední polohy. Pečeme 15 - 20 minut.

autor receptu:

Dobrý preclík

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dobrý preclík

Přidat příspěvek k receptu Dobrý preclík
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept