reklama
hledat uživatel
       

Dobrý preclík

Recept na preclík, který se hodí k vínu. Dobrá svačinka i narozeninové překvapení.


  • 2,3

    2,3 3
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do misky dáme mouku. Přidáme tuk nakrájený na malé kousky. Počkáme asi 10 minut a rukama vypracujeme těsto. Do těsta rozdrobíme droždí a posypeme cukrem. Přidáme vejce a na čistém a pomoučeném válu uděláme těsto.

Hotové těsto vyválíme válečkem na placku širokou asi 20 cm a dlouhou asi 45 cm.

Smícháme přísady na náplň a namažeme na placku. Okraje placky zvedneme asi tak 2 cm na náplň.

Placku srolujeme tak, aby nám vznikl dlouhý had. Vytvarujeme z něj preclík a ten položíme na plech, který jsme předtím vyložili papírem na pečení. Plech i s preclíkem necháme v teple asi 2 hodiny odležet.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Potom preclík pomažeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme cukrem a nasekanými mandlemi. Do trouby položíme do střední polohy. Pečeme 15 - 20 minut.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Dobrý preclík

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.