reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kvasnice promícháme s vlažnou vodou. Mouky prosejeme do hlubší mísy, přidáme kvasnice, jogurt (0,1% tuk) a mléko. Směs dobře promícháme, poté přidáme sůl a postupně rozpuštěné máslo. Promíchané v hladké těsto, přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme stát na teplém místě 60 minut.

Z připraveného těsta vytvoříme dva bochníky, které poprášíme moukou a ještě necháme 60 minut stát na plechu vyloženém pečicím papírem.

Vykynuté bochníky slabě nařízneme a vložíme do trouby předehřáté na 230 °C na prvních 5 - 10 minut, poté do trouby vložíme nádobku s vodou, teplotu snížíme na 170 °C a dopékáme asi 45 minut.

Jogurtový chléb po vyndání potřeme slanou vodou a necháme vychladnout.

Dobrý jogurtový chléb po vychladnutí nakrájíme a podáváme s oblíbenou uzeninou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Dobrý jogurtový chléb

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.