reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dobrý domácí perník

Perník se hodí samotný, se šlehačkou, s marmeládou. Recept je celkem rychlý.


  • 3,3

    3,2 7
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Postup přípravy

Suché přísady zaděláme vlažným medem, ve kterém rozpustíme tuk, rozmícháme mléko a vejce. Těsto spojíme v jednolitou hmotu.

Těsto na perník upečeme v dobře vymazaném pekáči či dortové a jiné formě vysypané hrubou moukou. Perník před pečením potřeme mlékem, aby nepopraskal. Trouba musí být předem vyhřátá. Po zapečení zmírníme teplotu na 150 °C.

Domácí perník po upečení můžeme potřít marmeládou, případně ozdobit šlehačkou. Ale dobrý je i samotný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Dobrý domácí perník

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.