reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dobrý bramborový chléb

Chléb pečený v troubě, v pekáči i srnčím hřbetu.


  • 4,7

    25×

    4,6 25
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 581 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 687 hodnocení

Jak správně připravit těsto na páje?

18. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Recept na smažené plněné žampiony krok za krokem

18. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 686 hodnocení

Perníkové chaloupky na hrneček krok za krokem

17. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Postup přípravy

Do mísy s moukou rozdrobíme droždí, zalijeme vlažnou vodou a necháme 20 minut kynout. Po vykynutí přidáme sůl, kmín, najemno nastrouhané brambory, zaděláme tužší těsto a necháme kynout 30 minut. Vykynuté těsto propracujeme, vyválíme šišku, vložíme do vymazaného pekáče (36 x 22 cm) a necháme kynout. Při kynutí a před vložením do trouby chléb potíráme vlažnou vodou.

Bramborový chléb pečeme 10 minut na 250 °C, otevřeme troubu a chléb přikryjeme alobalem, aby se nespálil! Dál pečeme 30 minut na 200 °C. Po upečení chléb potřeme vlažnou vodou, hned vyklopíme z pekáče na prkénko a necháme vychladnout.

Tento chléb peču i ve dvou srnčích hřbetech (vyložených papírem na pečení), jen těsto nenecháme kynout v míse, ale rovnou v srnčích hřbetech. Pečeme 10 minut na 250 °C, zakryjeme alobalem a dál pečeme 20 minut na 200 °C. Je to rychlejší, menší plátky a stejně dobré!

Tipy navíc: Je-li chléb upečený, zjistíme píchnutím špejle. Po upečení chléb potřeme vlažnou vodou, aby byl lesklý. Tento chléb dělám i bez brambor a je také dobrý.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Dobrý bramborový chléb

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.