reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dobrý bramborový chléb

Chléb pečený v troubě, v pekáči i srnčím hřbetu.


  • 4,7

    25×

    4,6 25
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 596 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 855 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Adventní čas, svátky a tradice 2.díl

7. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin

6. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

6. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 564 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Postup přípravy

Do mísy s moukou rozdrobíme droždí, zalijeme vlažnou vodou a necháme 20 minut kynout. Po vykynutí přidáme sůl, kmín, najemno nastrouhané brambory, zaděláme tužší těsto a necháme kynout 30 minut. Vykynuté těsto propracujeme, vyválíme šišku, vložíme do vymazaného pekáče (36 x 22 cm) a necháme kynout. Při kynutí a před vložením do trouby chléb potíráme vlažnou vodou.

Bramborový chléb pečeme 10 minut na 250 °C, otevřeme troubu a chléb přikryjeme alobalem, aby se nespálil! Dál pečeme 30 minut na 200 °C. Po upečení chléb potřeme vlažnou vodou, hned vyklopíme z pekáče na prkénko a necháme vychladnout.

Tento chléb peču i ve dvou srnčích hřbetech (vyložených papírem na pečení), jen těsto nenecháme kynout v míse, ale rovnou v srnčích hřbetech. Pečeme 10 minut na 250 °C, zakryjeme alobalem a dál pečeme 20 minut na 200 °C. Je to rychlejší, menší plátky a stejně dobré!

Tipy navíc: Je-li chléb upečený, zjistíme píchnutím špejle. Po upečení chléb potřeme vlažnou vodou, aby byl lesklý. Tento chléb dělám i bez brambor a je také dobrý.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Dobrý bramborový chléb

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.