Dobré škvarkové pečivo

30 min | chuťovka | česká kuchyně | recept zobrazen: 6494x
Recept na velmi dobré škvarkové pečivo, které se hodí ke sklence vína nebo piva, ale chutná i samotné.
Komentáře receptu 3


Postup přípravy receptu

Domácí škvarky umeleme a v míse je promícháme s moukou, solí a práškem do pečiva. Přidáme vejce a po troškách přilijeme mléko. Promícháme na vláčné těsto, které potom necháme odpočinout na 30 minut v chladu.

Hotové těsto rozválíme na plát silný asi 5 mm a tvoříme z něho menší tyčinky nebo čtverečky. Tvar a velikost pečiva záleží na nás. Vykrájené kousky těsta vložíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem nebo jinými semínky.

Škvarkové pečivo upečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Dobré škvarkové pečivo vydrží pár dní a časem bude více vláčné.

Samman autor receptu:

Dobré škvarkové pečivo

Počet přidaných receptů: 929

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dobré škvarkové pečivo

Celkový počet komentářů: 3
  • pečivo majkl 12.02.2016 12:20:01

    Nazdar holky , pekl jsem na Vánoce a pro úspěch peču na Valentýna , moc dobré

  • Komentář k receptu Dobré škvarkové pečivo ester davidova 17.01.2014 19:18:38

    Nic moc, těsto vypadalo skvěle, ale po upečení se výtvor rozpadá na "prach", škoda surovin a a času

    • VAŘEČKA
      Re: Komentář k receptu Dobré škvarkové pečivo VAŘEČKA 14.03.2014 22:32:22

      Souhlasím s Vámi. Paní zřejmě recepty pouze opisuje, ale nezkouší, divím se, že to může projít schválením.

Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Dobré škvarkové pečivo
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept