reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

na ozdobu

na potření

podle chuti

podle potřeby

Energetická hodnota

12321 kJ / 2942,9 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Domácí škvarky umeleme a v míse je promícháme s moukou, solí a práškem do pečiva. Přidáme vejce a po troškách přilijeme mléko. Promícháme na vláčné těsto, které potom necháme odpočinout na 30 minut v chladu.

Hotové těsto rozválíme na plát silný asi 5 mm a tvoříme z něho menší tyčinky nebo čtverečky. Tvar a velikost pečiva záleží na nás. Vykrájené kousky těsta vložíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem nebo jinými semínky.

Škvarkové pečivo upečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Dobré škvarkové pečivo vydrží pár dní a časem bude více vláčné.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Dobré škvarkové pečivo

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3

Přidat příspěvek k receptu Dobré škvarkové pečivo