reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dobré linecké těsto

Těsto vhodné na cukroví a jiné dobroty.


  • 4,5

    527×

    4,4 527
  • 20 min

  • 61×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Promícháme žloutky s cukrem, máslem, moukou, vanilkovým cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou.

Všechny ingredience dobře smícháme a vypracujeme hladké linecké těsto.

Linecké těsto podle tohoto receptu používáme podle potřeby na vánoční cukroví, dezerty a moučníky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dobré linecké těsto

    Celkový počet komentářů: 136
    • Simona
      Simona

      Perfektné :)

      Hladala som klasicky pomer na linecke, nevedela som sa rozpamätať.
      Dávala som 125g cukru, 80g zit.m+290g hl.muky, 250g v.hery.
      Dávala som dve ' vegevajcia ' a po zmieseni perfektne, chladi sa, uvidime potom :) Ake verim mu, je vynikajuce aj surove :D

      21.04.2019 22:34:13

    • areta
      areta

      dulezita informace

      ja nevim lidi proc jste tak debilni ze nemuzete napsat jak dlouho se to pece a na kolik stupnu se to pece, to neni jen tento recept takovych je tisice

      10.04.2019 08:15:44

      • Rita
        Rita

        Re: dulezita informace

        Ja dekuji vsem dodavatelum receptu za jejich vlidnost a take tpelivost. Jinak odpoved hospodynce na jeji komentar: mas net, tak trochu koukni i na jine recepty. Každa trouba pece opravdu jinak a jak maji ostatni cuchat kterou mate zrovna vy....

        13.04.2019 11:02:35


    • Lucka
      Lucka

      Komentář k receptu Dobré linecké těsto

      Dobrý den, dělám cukrový poprvé. Musí být máslo nebo muže být třeba i Hera?Děkuji za odpověď

      05.12.2018 10:03:29

    • Lenka
      Lenka

      šišaté tvary

      proč jsou někdy vykrájené tvary nepravidelně upečené a šišatá kolečka např. ?Vykrajuji je opatrně... Ví někdo čím to je ?

      10.12.2014 17:32:59

      • Lenka
        Lenka

        Re: šišaté tvary

        Možností je několik. 1. při pokládání na plech se může těsto trošku natáhnout či jinak deformovat.; 2. při pečení vznikají v těstě procesy přeměny na tvrdou hmotu a uvolňují se páry.; 3. vykrajovátko může být šišaté dlouholetým vykrajováním... Na milimetrové nesrovnalosti se vykašlete. Jde hlavně o chuť než o dokonalost každého tvaru :-) Věřím, že máte krásné cukroví.

        10.12.2014 17:44:46

      • Montina
        Montina

        Re: šišaté tvary

        I já jsem měla tento problém se šišatým cukrovím po upečení,tak jsem sáhla po staré kuchařce po mamince, kde je v receptu polohrubá mouka, a jinak už dlouhá léta nepeču, hezky se s ním pracuje, těsto je křehké a hlavně se nezmění tvar.

        10.12.2014 21:18:27

      • Vladka
        Vladka

        Re: šišaté tvary

        dle mého názoru je těsto moc mastné, když mají upečené tvary jinou velikost

        06.12.2018 19:20:16

    Nalezeno receptů: 136

    Přidat příspěvek k receptu Dobré linecké těsto

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.