reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dobré linecké těsto

Těsto vhodné na cukroví a jiné dobroty.


  • 4,5

    502×

    4,4 502
  • 20 min

  • 61×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Promícháme žloutky s cukrem, máslem, moukou, vanilkovým cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou.

Všechny ingredience dobře smícháme a vypracujeme hladké linecké těsto.

Linecké těsto podle tohoto receptu používáme podle potřeby na vánoční cukroví, dezerty a moučníky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dobré linecké těsto

    Celkový počet komentářů: 131
    • Vojtík
      Vojtík

      Recept se mi nelíbí

      Chybí teleplota a čas na pečení troubě. Množství citronové kůry.

      13.12.2018 19:04:22

    • Lucka
      Lucka

      Komentář k receptu Dobré linecké těsto

      cukroví, pardon

      05.12.2018 10:04:12

    • Lucka
      Lucka

      Komentář k receptu Dobré linecké těsto

      Dobrý den, dělám cukrový poprvé. Musí být máslo nebo muže být třeba i Hera?Děkuji za odpověď

      05.12.2018 10:03:29

      • maměnka
        maměnka

        Re: Komentář k receptu Dobré linecké těsto

        Peču již řadu let a tak vám ze své vlastní zkušenosti chci poradit,že skoro vždycky dávám polovinu Hery a polovinu másla.
        Ať se vám první linecké podaří!

        06.12.2018 08:21:58

      • Soňa
        Soňa

        Re: Komentář k receptu Dobré linecké těsto

        Jako vyučená cukrářka i podle chuti, Vám doporučím použít pouze máslo, linecké je po tom daleko lahodnější, než po umělém tuku ( hera ) dělám to tak již několik let a ještě se mě nestalo že by se linecké nepovedlo a všem chutná.

        07.12.2018 11:23:48

      • Věra
        Věra

        Re: Komentář k receptu Dobré linecké těsto

        Samozřejmě.

        09.12.2018 10:01:40

    • Lenka
      Lenka

      šišaté tvary

      proč jsou někdy vykrájené tvary nepravidelně upečené a šišatá kolečka např. ?Vykrajuji je opatrně... Ví někdo čím to je ?

      10.12.2014 17:32:59

      • Lenka
        Lenka

        Re: šišaté tvary

        Možností je několik. 1. při pokládání na plech se může těsto trošku natáhnout či jinak deformovat.; 2. při pečení vznikají v těstě procesy přeměny na tvrdou hmotu a uvolňují se páry.; 3. vykrajovátko může být šišaté dlouholetým vykrajováním... Na milimetrové nesrovnalosti se vykašlete. Jde hlavně o chuť než o dokonalost každého tvaru :-) Věřím, že máte krásné cukroví.

        10.12.2014 17:44:46

      • Montina
        Montina

        Re: šišaté tvary

        I já jsem měla tento problém se šišatým cukrovím po upečení,tak jsem sáhla po staré kuchařce po mamince, kde je v receptu polohrubá mouka, a jinak už dlouhá léta nepeču, hezky se s ním pracuje, těsto je křehké a hlavně se nezmění tvar.

        10.12.2014 21:18:27

      • Vladka
        Vladka

        Re: šišaté tvary

        dle mého názoru je těsto moc mastné, když mají upečené tvary jinou velikost

        06.12.2018 19:20:16

    Nalezeno receptů: 131

    Přidat příspěvek k receptu Dobré linecké těsto

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.