reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dobré domácí koblihy

Recept na domácí koblihy.


  • 4,5

    159×

    4,5 159
  • 2 h 30 min

  • 14×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Postup přípravy

Z droždí, teplého mléka (ne horkého) a lžičky cukru uděláme kvásek. Z uvedených ingrediencí a kvásku zaděláme těsto, teplé mléko přidáváme podle potřeby, množství je jen orientační. Těsto necháme vykynout.

Těsto vyválíme na plát silný cca 1 cm, lehce vyznačíme kolečka a do středu koleček klademe marmeládu. Přikryjeme dalším plátem těsta a podle kopečků marmelády vykrajujeme koblihy. Koblihy s marmeládou necháme asi půl hodiny kynout.

Dobré domácí koblihy potom smažíme v dostatečném množství rozpáleného oleje nebo ve fritovacím hrnci.


Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dobré domácí koblihy

    Celkový počet komentářů: 26
    • Petra
      Petra

      Komentář k receptu Dobré domácí koblihy

      Jak dlouho má to těsto prosím kynout? :)

      10.02.2016 17:41:11

    • technosmash
      technosmash

      Komentář k receptu Dobré domácí koblihy

      VYNIKAJÍCÍ... Na to že to já osobně nemusím sladké pečivo, tohle bude u nás doma často... :)

      17.01.2016 20:57:00

    • foreve
      foreve

      tuk do těsta

      Já jsem dala 2 vrchovaté lžíce nerozpuštěného sádla - mám ho dost a tak ho dávám do každého těsta. Koblihy smažím nenaplněné (mám v nich důlky) a plním marmeládou až po usmažení. Recept je výborný, doporučuji.

      14.02.2015 13:55:15


      • Jeník
        Jeník

        Re: tuk do těsta

        Se sádlem to musí být pěkně hnusný. Lepší jsou rostlinné tuky, vyrábí se, na rozdíl od doby mládí našich babiček, mnoho kvalitních margarínů.

        05.11.2017 09:02:10

      • spinner
        spinner

        Re: tuk do těsta

        Takto mě je naučila maminka. Smažit nenaplněné a potom marmeládu.Nejlépe meruňkovou.Naplněné před smažením mají chuť té teplé marmošky. :-)

        06.04.2019 10:10:46

    • apa
      apa

      Komentář k receptu Dobré domácí koblihy

      V troubě se to nedá udělat?M8m akorát sporák MORA a ten skoro nehřeje.

      07.02.2015 22:05:27

      • Roman
        Roman

        Re: Komentář k receptu Dobré domácí koblihy

        V troubě néé,to dělá debil Hruška,všem známý jako břídil a neuměl.V troubě jsou odporný.

        22.07.2017 13:00:31


    Nalezeno receptů: 26
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Dobré domácí koblihy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.