Recept na kokosky nenáročné na přípravu.
1 lžička | marmeláda |
2 dl | bílek |
600 g | cukr krupice |
300 g | strouhaný kokos |
Nejdříve si připravíme kokos do robota. Bílky a cukr rozmícháme a dáme za stálého míchání vařit .Vaříme asi na teplotu 45 °C, to poznáme tak, že namočíme hřbet prstu do směsi a lehce nás to pálí. Takto připravenou hmotu pomalu nalijeme na kokos, který mícháme v robotu (rychlost 2, stejně jako když zaděláváme kynuté těsto). Přidáme lžičku marmelády (nejlépe meruňkovou, ale může být i jiná) a vymícháme. Připravenou hmotu dáme do sáčku s hladkou trubičkou a stříkáme na plechy, na kterém máme pečící papír, malé hromádky. Pokud je hmota příliš hustá a špatně se stříká, tak přidáme trochu bílků a promícháme. Kokosky pečeme při 120 °C asi 20 minut . Po zchladnutí kokosky opatrně sundáme a můžeme podávat.
Recept na vánoční kokosky krok za krokem
Pečení vánočního cukroví je v plném proudu. Dnes si krok za krokem připravíme oblíbené kokosky, které jsou velmi lehké na přípravu.
autor Vlasti
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena