reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dobrá zelňačka s klobásou

Rychlý recept na velmi chutnou polévku s kousky klobásy.


  • 4,4

    20×

    4,4 20
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Klobásu nakrájíme na půlkolečka. Zelňačku můžeme připravit i bez klobásy.

Cibuli osmahneme dozlatova, silně zasypeme červenou paprikou a zalijeme vývarem dříve, než nám paprika zhořkne. Vložíme kysané zelí bez nálevu a kostičky brambor. Kdo má rád, přidá nakrájenou klobásu. Polévku podle potřeby dochutíme masoxem. Když už jsou brambory měkké, přilijeme kysanou smetanu smíchanou s vodou do polévky. Popřípadě ještě zelňačku s klobásou zahustíme moukou smíchanou s vodou.

Dobrou zelňačku s klobásou či bez klobásy podáváme s chlebem nebo pečivem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dobrá zelňačka s klobásou

    Celkový počet komentářů: 1

    • Josef Stránský
      Josef Stránský

      Braambory do zelňačky vaříme vždy zvlášť v jiném hrnci s kmínem a trošku osolené. Brambory vařené spolu se zelím nezměknou.
      Zelí před vařením vymačkáme zvlášť do hrnečku a šťávu pak použijeme na dochucení podle chuti.
      Polévku přisladíme cukrem podle chuti.

      03.03.2018 08:48:55

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Dobrá zelňačka s klobásou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.