reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle potřeby

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Klobásu nakrájíme na půlkolečka. Zelňačku můžeme připravit i bez klobásy.

Cibuli osmahneme dozlatova, silně zasypeme červenou paprikou a zalijeme vývarem dříve, než nám paprika zhořkne. Vložíme kysané zelí bez nálevu a kostičky brambor. Kdo má rád, přidá nakrájenou klobásu. Polévku podle potřeby dochutíme masoxem. Když už jsou brambory měkké, přilijeme kysanou smetanu smíchanou s vodou do polévky. Popřípadě ještě zelňačku s klobásou zahustíme moukou smíchanou s vodou.

Dobrou zelňačku s klobásou či bez klobásy podáváme s chlebem nebo pečivem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Dobrá zelňačka s klobásou

Celkový počet komentářů: 1
  • Josef Stránský
    Josef Stránský

    Braambory do zelňačky vaříme vždy zvlášť v jiném hrnci s kmínem a trošku osolené. Brambory vařené spolu se zelím nezměknou.
    Zelí před vařením vymačkáme zvlášť do hrnečku a šťávu pak použijeme na dochucení podle chuti.
    Polévku přisladíme cukrem podle chuti.

    03.03.2018 08:48:55

Nalezeno receptů: 1

Přidat příspěvek k receptu Dobrá zelňačka s klobásou

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.