Dobrá zelňačka s klobásou

45 min | polévka | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 9561x
Rychlý recept na velmi chutnou polévku s kousky klobásy.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Klobásu nakrájíme na půlkolečka. Zelňačku můžeme připravit i bez klobásy.

Cibuli osmahneme dozlatova, silně zasypeme červenou paprikou a zalijeme vývarem dříve, než nám paprika zhořkne. Vložíme kysané zelí bez nálevu a kostičky brambor. Kdo má rád, přidá nakrájenou klobásu. Polévku podle potřeby dochutíme masoxem. Když už jsou brambory měkké, přilijeme kysanou smetanu smíchanou s vodou do polévky. Popřípadě ještě zelňačku s klobásou zahustíme moukou smíchanou s vodou.

Dobrou zelňačku s klobásou či bez klobásy podáváme s chlebem nebo pečivem.

autor receptu:

Dobrá zelňačka s klobásou

Počet přidaných receptů: 14

Ingredience

na porcí


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dobrá zelňačka s klobásou

Přidat příspěvek k receptu Dobrá zelňačka s klobásou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.

  • Účinné postupy zdravějšího dýchání

    Účinné postupy zdravějšího dýchání

    Hluboký nádech a výdech používáme běžně k rychlému zklidnění, když nás najednou popadne vztek. Už tady se skrývá náznak toho, jak důležité je správně dýchat a na co všechno může mít dýchání vliv.




přidat nový recept