reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dobrá valašská kyselica

Polévka, která nejlépe chutná s čerstvým chlebem nebo dalamánkem.


  • 3,5

    13×

    3,4 13
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 525 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Hrníčkové recepty: Vyzkoušejte rychlé koláče bez vážení

18. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Recept na plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

18. 8. 2019

Postup přípravy

Kysané zelí vymačkáme a překrájíme na menší kousky. Vodu ze zelí slijeme do polévkového hrnce a naředíme vodou zhruba do 3/4 litru. Klobásy podélně rozřízneme a nakrájíme na půlkolečka.

Do hrnce s vodou a lákem ze zelí přidáme zelí, koření a nakrájenou
klobásu. Vše společně vaříme do změknutí (asi 30 minut). Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve vodě se solí a kmínem zvlášť v jiném hrnci. Mouku rozmícháme v mléce a vytvoříme tak zásmažku, kterou vlijeme do polévky za stálého míchání. Valašskou kyselicu tak zahustíme. Ještě chvíli provaříme a na závěr přidáme již uvařené kostičky brambor. Nakonec polévku dochutíme
solí a pepřem.

Dobrou valašskou kyselicu servírujeme do talířů, kde ji ještě můžeme podle
chuti přelít smetanou a ozdobit čerstvou petrželkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dobrá valašská kyselica

    Celkový počet komentářů: 5
    • sikulka
      sikulka

      Komentář k receptu Dobrá valašská kyselica

      Přesto vám přeju dobrou chuť !

      01.03.2017 03:39:43

    • sikulka
      sikulka

      Komentář k receptu Dobrá valašská kyselica

      Základem valašské kyselice je uzené maso a vývar z něj. V receptu mi chybí houby,bez nich to není kyselica. Na Valašsku nepřidávají divoké koření - bobkový list ,nové koření a pepř.
      Milá dámo, zásmažka je rozmíchaná mouka v tuku a osmažená !!! To, co vy zde uvádíte ja ZÁKLECHTKA. Recept, který zde prezentujete, rozhodně není kyselica. Zajeďte si na Valašsko a ulovte si správný recept. Základem je kysané zelí, brambory, houby (těch tam mají v horách dost a často je používají) , uzené maso, klobáska a smetana.Určítě ne petrželka a šnytlík. Nekazte klasické recepty přidáváním všeho možného. Budete mít třeba dobrou polévku, ale kyselica to rozhodně nebude............

      01.03.2017 03:38:39

    • marcelkabrozova
      marcelkabrozova

      Valašská kyselica

      O velikonocích jsme se rekreovali na Valašsku a dala jsem si Valašskou kyselicu v jedné vyhlášené hospůdce. Tak mě nadchla, že jsem doma hned hledala recept na Vašich stránkách, našla jsem jich hned několik.
      Dnes jsem ji udělala podle tohoto receptu, je opravdu vynikající, jen brambory jsem uvařila v ní,..přitom vím, že udělají krustu,..ale to mám pro příště.
      Opravdu je výborná se lžící šlehačky a trochu posekané petrželky a šnytlíku navrch. Pochutnali jsme si.

      02.04.2013 19:25:57


    • Boberka
      Boberka

      Dobrá valašská kyselica

      Nevím, ale rozmíchat mouku v mléce a udělat zásmažku, to opravdu neumím.Pošlete mi prosím pracovní postup.

      05.09.2012 22:26:13

    • JanaGajda
      JanaGajda

      To je teda vareni

      Opsat to slovo od slova z casopisu umi kazdy.To neni umeni varit.Posli recept-ceska kuchyne.

      04.09.2012 12:57:07


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Dobrá valašská kyselica

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.