reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Dobrá meruňková bublanina

Vláčná a opravdu výborná bublanina.


  • 4,4

    40×

    4,3 40
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Energetická hodnota

18541 kJ / 4428,5 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 818 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 033 hodnocení

Aby byly děti zdravé 1.díl

1. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 757 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 853 hodnocení

Kvíz pro filmové labužníky! Poznáte filmové hlášky z filmů? Otestujte se

1. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 219 hodnocení

Rychlá příloha i chuťovka: Kuskusové placičky krok za krokem

1. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 614 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

Umíte správně skladovat potraviny? Prověřte se v našem testu!

1. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 698 hodnocení

Recept na smažené karbanátky krok za krokem

1. 10. 2020

Postup přípravy

Tuk utřeme nebo ušleháme s cukrem a žloutky do pěny. Potom přidáme vlažné mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a citronovou šťávu. Nakonec těsto obalujeme do sněhu ušlehaného z bílků.

Meruňky omyjeme a vypeckujeme.

Těsto na bublaninu dáme na plech vymazaný tukem a poklademe meruňkami.

Meruňkovou bublaninu pečeme v mírně v předtopené troubě 35 - 40 minut. Po upečení meruňkovou bublaninu a po vychladnutí pocukrujeme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dobrá meruňková bublanina

    Celkový počet komentářů: 2

    • kuchařík
      kuchařík

      Recept vhodný pro zkušené kuchařky. Začátečnice si ho může tak akorát strčit někam. Uvědomte si, že zkušené pekařky recept nepotřebují a ty začínající, potřebují podrobný popis s českými výrazy. Troubu netopíme, ale předehříváme (na nějaké stupně), protože trouba hřeje. Topí se dřevem v kamnech :-))) A co obalované těsto sněhem? Jako řízky? :-))) Ještě že nejsem začátečník.

      03.07.2020 08:40:45

    • Zklamany clovek
      Zklamany clovek

      Komentář k receptu Dobrá meruňková bublanina

      Neni tu nikde uvedena teplota trouby

      19.08.2015 15:30:23


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Dobrá meruňková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.