reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Květák omyjeme, odstraníme příliš tvrdé části a rozebereme na růžičky. Dáme vařit do osolené a trochou citronu okyselené vody.

Mezitím si v hrnečku rozpustíme kousek másla, přidáme mouku, mletou papriku a rozmícháme. Zásmažku přilijeme k poloměkkému květáku a znovu povaříme, dokud není květák měkký.

Z malého vajíčka, mouky a mléka si připravíme těstíčko, které přes hrubé struhadlo dáme do polévky a zavaříme. Podle chuti květákovou polévku ještě dosolíme a na závěr přidáme hrst nasekané zelené petrželky.

Dobrou květákovou polévku rozdělíme do hlubokých talířů nebo misek a můžeme podávat. Tato květáková polévka dobře zasytí a může nahradit i hlavní chod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Dobrá květáková polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.