reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dobrá domácí veka

Zkusila jsem upéct domácí veku a všem chutnala tolik, že už veky jenom peču.


  • 4,4

    49×

    4,4 49
  • 2 hod

  • 12×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

10+1 otázek: Tuky jsou pro tělo nepostradatelné, kterým se však raději vyhýbat?

14. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 685 hodnocení

Recept na vánoční perníčky krok za krokem

14. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Postup přípravy

Do pekárny dáme mléko, vejce, tuk, mouku, droždí, cukr a sůl. Nastavíme program hnětení těsta a zapneme start. Nebo dáme do mísy uvedené ingredience, zaděláme těsto, dokud není hladké a nelepí se na stěny mísy. Necháme vykynout.

Těsto rozdělíme na 2 nebo 3 díly podle toho, jak velké chceme veky mít. Z každého dílu vyválíme plát a zavineme. Necháme na plechu kynout cca 1/2 hodiny. Veky potřeme rozpuštěným tukem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 1/2 hodiny. Během pečení veky kontrolujeme, aby se moc nevypekly.

Domácí veku používáme jako klasickou - na chlebíčky nebo místo běžného pečiva.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dobrá domácí veka

    Celkový počet komentářů: 14
    • Migéla
      Migéla

      Vyzkoušeno

      Moc dobrá veka, doporučuji, chutnala nám! :-)

      22.04.2014 10:55:16

    • mira
      mira

      veka bez pekárny

      ahoj zkusili jste péci tuto veku jen v troubě?peču běžně chleba bez pekárny tak zkusím i veku,snad se podaří mira

      25.12.2012 22:50:12

    • vaclav
      vaclav

      Jak ctu ty Vase prispevky, tak koukam ze se tam snazite davat nahrazky /susene drozdi atd/ proc? Ja tam davam klasicke drozdi 42g a potru vajickem je to lepsi nez vodou a ma to peknou barvicku, jinak vyborna, doporucuji !!!!.

      17.12.2012 10:36:55


      • karin
        karin

        Sušené droždí není náhražka, jen jinak upravené. A nemáš-li možnost koupit droždí vážené, tak to takové terno není. Balené kostky, prodávané většinou v obchodech jsou "správně" napumpované chemií, aby dlouho vydržely.

        26.12.2012 13:27:29

    • Janinka
      Janinka

      pekla jsem ji skvělá.Udělala jsem i bagetky . Díky za supr receptík...

      21.10.2012 00:36:28

    • irenacvekova
      irenacvekova

      Moc dobrá a jednoduchá. Děkuji.

      14.03.2012 13:38:00

    • zorinka
      zorinka

      Do trouby dejte misku s vodou a budou vláčné.

      22.01.2012 07:49:44

    • makovka
      makovka

      Vyzkoušela jsem a doporučuji!!!!! je opravdu vynikající ,jednoduchá a rychle hotová.

      20.12.2011 17:43:57

    • Ivanka
      Ivanka

      Nedávám vajíčko,podle mě být nemusí.

      24.01.2011 19:23:44

    • bratr
      bratr

      Dneska jsem ji zkusila na zítřejší oslavu Silvestra.Měla jsem v zásobě i kupovanou a mohu potvrdit,že tato veka je opravdu výborna.

      30.12.2010 22:29:35


    Nalezeno receptů: 14
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Dobrá domácí veka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.