Divočák na žampionech

45 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 32235x
Zvěřina se v jídelníčku nevyskytuje příliš často, proto je dobré mít po ruce rychlý recept.
Komentáře receptu 2


Postup přípravy receptu

Maso dobře očistíme, pokrájíme na větší nudličky, okořeníme - použijeme koření na divočinu. Narovnáme do misky (s víčkem), zakapeme olivovým olejem a zalijeme bílým vínem, tak aby bylo celé maso potopeno. Dáme do lednice. Naložené maso vydrží i delší dobu 3 - 4 dny, je pak více uleželé, provoněné kořením a má jemnější chuť.

Rozehřejeme si olej ve vyšší pánvi, orestujeme nakrájenou cibuli a podusíme na ní na plátky nakrájené žampiony. Vložíme připravené maso a opečeme. Pak maso otočíme, zalijeme zbytkem marinády z misky a přikryjeme pokličkou. Asi po 10 minutách maso znovu otočíme, osolíme a necháme ještě 5 - 10 minut pod pokličkou. V hrnku rozkvedláme škrobovou moučku s vodou a vylijeme na směs v pánvi, dobře promícháme a necháme projít varem.

Divočáka na žampionech podáváme třeba s těstovinami.

autor receptu:

Divočák na žampionech

Počet přidaných receptů: 64

Ingredience

Vaše cena 3990 běžně 8750 Kč sleva 54 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,1
skvělý recept
12 hlasujících
  • Recept Divočák na žampionech - Divočák s houbami na pánvičce.

Kuchařky obsahující recept Divočák na žampionech

Recept se nachází v 75 kuchařkách
myš1
recepty 4616 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2734 receptů
KDI
VARENIE 8360 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Divočák na žampionech

Celkový počet komentářů: 2
  • odpověď sylver 06.03.2009 09:09:52

    Ahoj Petro. Je tam pepř, nové koření, bobkový list, jalovec, kmín a oregáno. Vše je umleto na jemno. Možná tam bývá i něco jiného, záleží na výrobci. Já ho kupuji v Tescu od výrobce FENIK.

  • Ahoj Sylvo, muzes mi prosim Te rici, co presne obsahuje koreni na divocinu. Kde jsem, tahle smes neni k dispozici. Zkusila bych si ji namichat sama. Dekuji.

Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Divočák na žampionech
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept