reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Divočák na žampionech

Zvěřina se v jídelníčku nevyskytuje příliš často, proto je dobré mít po ruce rychlý recept.


  • 4,3

    14×

    4,2 14
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 771 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 001 hodnocení

Videorecept: Grilované smetanové brambory a cuketový salát

4. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 815 hodnocení

Voňavé letní pečení: Křehký koláč s lesním ovocem krok za krokem

3. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Zamilujte si kedlubny: 8 top receptů, které stojí za to vyzkoušet

2. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 601 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 774 hodnocení

Osvěžte se: Recepty na nejlepší domácí limonády

1. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 671 hodnocení

Chutně připravený květák? Zkuste tyhle květákové karbanátky!

1. 7. 2020

Postup přípravy

Maso dobře očistíme, pokrájíme na větší nudličky, okořeníme - použijeme koření na divočinu. Narovnáme do misky (s víčkem), zakapeme olivovým olejem a zalijeme bílým vínem, tak aby bylo celé maso potopeno. Dáme do lednice.
Naložené maso vydrží i delší dobu 3 - 4 dny, je pak více uleželé, provoněné kořením a má jemnější chuť.

Rozehřejeme si olej ve vyšší pánvi, orestujeme nakrájenou cibuli a podusíme na ní na plátky nakrájené žampiony. Vložíme připravené maso a opečeme. Pak maso otočíme, zalijeme zbytkem marinády z misky a přikryjeme pokličkou. Asi po 10 minutách maso znovu otočíme, osolíme a necháme ještě 5 - 10 minut pod pokličkou.
V hrnku rozkvedláme škrobovou moučku s vodou a vylijeme na směs v pánvi, dobře promícháme a necháme projít varem.

Divočáka na žampionech podáváme třeba s těstovinami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Divočák na žampionech

    Celkový počet komentářů: 2

    • sylver
      sylver

      Ahoj Petro. Je tam pepř, nové koření, bobkový list, jalovec, kmín a oregáno. Vše je umleto na jemno. Možná tam bývá i něco jiného, záleží na výrobci. Já ho kupuji v Tescu od výrobce FENIK.

      06.03.2009 09:09:52

    • Petra7374
      Petra7374

      Ahoj Sylvo, muzes mi prosim Te rici, co presne obsahuje koreni na divocinu. Kde jsem, tahle smes neni k dispozici. Zkusila bych si ji namichat sama. Dekuji.

      06.03.2009 04:35:43


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Divočák na žampionech

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.