reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dip z červené řepy

Recept na dip z červené řepy, který je skvělý jako příloha k masu, ale také třeba jen tak k zelenině nakrájené na hranolky či na potření bagety.


  • 5,0

    5 5
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Předem si uvaříme ve slupce 4 malé červené řepy, trvá to cca 1 hodinu.

Do hrnce dáme vrchovatou lžíci másla, nakrájenou malou cibuli nadrobno, orestujeme, přidáme kmín, nahrubo nastrouhané řepy a podlijeme vínem (případně vodou). Jakmile se směs začne dusit, přidáme středně velkou na jemno nastrouhanou syrovou bramboru, sůl, rozemletý pepř s hřebíčky a dusíme 5 minut.

Dip z červené řepy dochutíme citronovou šťávou, balzamikovým octem, cukrem a mícháme ještě 2 minuty, poté odstavíme z plotny. Po 5 minutách vmícháme zakysanou smetanu.

Dip z červené řepy přemístíme do misky a můžeme podávat teplý i vychlazený z lednice.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Dip z červené řepy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.