reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dietní tvarůžková pomazánka

Bílkoviny a minimum tuku, to jsou hlavní devízy olomouckých tvarůžků.


  • 4,5

    53×

    4,4 53
  • 10 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Tvarůžky najemno nastrouháme a smícháme s tvarohem. Pro pikantní chuť přidáme trochu dijonské hořčice a opepříme.

Dietní tvarůžková pomazánka chutná nejlépe s čerstvým žitným chlebem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Dietní tvarůžková pomazánka

Celkový počet komentářů: 9
  • šušnina
    šušnina

    Vynikající

    Díky,opravdu paráda,málo ingrediencí a mňamka,miluji syrečky na všechny způsoby a tahle pomazánka nezabere ani čas!

    04.03.2015 11:36:34

  • vladek346
    vladek346

    oklihle tvaružky

    muj dedeček to dělal jen sklenice tvarůšky kmin a nasekana cibulka .prolil pivem a dal do chladna ( 7 scod ve sklepě )do tydle byli pak rozlehlé ,k tomu cleba domaci a to pak byla ňamka.

    09.02.2013 16:06:05

    • jirka
      jirka

      Re: oklihle tvaružky

      To je fakt a bylo to moc dobré,ale ty dnešní syrečky co nám do receptůry kecá EU už za moc nestojí. Oddělily se od piva a stal se z toho odporný nějak podivně zapáchající hnus a musel jsem je vyhodit,protože byly zkvašené a smrděly hnilobou či co.

      20.10.2017 20:50:08

  • Mirek
    Mirek

    se u nás dělá od nepaměti, ale trochu jinak. Udělejte pomazánku jak je uvedeno nahoře a přidejte trošku mleté sladké červené papriky, nasekaný čerstvý kopr (na zimu si ho nasucho mrazím po dávkách-vyprat, otřepat, zavařit do sáčku a zmrazit) a pro ty kdo to mají rádi, trochu na jemno nakrájené cibule, nejlépe červené. Nechat alespoň 24 hodin odležet. Na to množství jaké uvádějí v receptu bych dal špetku papriky, polévkovou lžíci nasekaného kopru a polévkovou lžíci nasekané cibule. Já ji jinak doma dělám z 3/4 - 1 kg tvarohu a k tomu přiměřeně více ingrediencí. Jinak by to nevydrželo ani hodinu. Ještě rada: pokud je pomazánka "suchá" a vázne v krku, ředím ji kondenzovaným neslazeným mlékem tak, aby byla pěkně pastovitá, ale ne řídká.

    03.02.2013 17:44:02

  • Ota
    Ota

    Byli doby kdy tvarůžky měli takovou vlastnost že když se posypali sladkou paprikou a jemně nasekanou cibulkou a zalili 10" stupňovým pivem a uzavřeli do sklenice po Dvou či třech dnech otevřeli a namazali na chléb tak to mi dají zapravdu všichni gurmáni kteří si to pamatují to prostě bylo mana. Dnes s tou gumou můžete dělat co chcete není to ono no Evropské Unii naše Olomoucké tvarůžky nevoněli a tyto co dnes se vyrábí už nejsou ty vyhlášené Olomoucké tvarůžky je to prostě želatina předražené bláto.

    03.02.2013 02:14:44

    • Martin
      Martin

      Re: Muže být

      Máte svatou pravdu,syrečky byly mňamozní a stály 1,50kčs,ta že si je mohl dovolit každý,zato dnes ty předražené hnusy jen vzdáleně připomínající tu komunistickou lahůdku kterou měli v každé vesnické sámošce.Dnešní syrečky když naložíte s pivem,tak se nerozleží,ale shnijou.Zlaté staré časy.Posraná unie.

      21.10.2017 09:01:44

  • Ankamamka
    Ankamamka

    tak to jdu hnedka teda vyzkoušet-už se mi sbíhají sliny :-))

    29.06.2011 10:46:36

  • Renica
    Renica

    Mám ráda jednoduché recepty, a opět se mi to potvrdilo, tato pomazánka je výborná!!!

    04.06.2011 20:07:01

  • Sfings
    Sfings

    Vynikající

    Když jsem viděla tech pár ingrediencí, tak jsem se po pravdě trošku ofrňova, výsledek ale je, že tato pomazánka je opravdu vynikající! :-)

    01.06.2011 18:15:08

Nalezeno receptů: 9

Přidat příspěvek k receptu Dietní tvarůžková pomazánka

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.