Recept na dietní a zdravé jídlo, které lze je připravit v troubě, ale i na grilu.
2 ks | vejce |
2 hrstě | strouhanka |
1 lžíce | petrželka |
1 ks | květák |
podle chuti | |
---|---|
sůl |
Malý květák rozebereme na růžičky. Květákové růžičky uvaříme v páře nebo v osolené vodě doměkka. Pozor, nesmíme je rozvařit!. Poté květákové růžičky necháme vychladnout. Vychladlý květák nahrubo nasekáme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Ke květáku přidáme žloutky, strouhanku a sekanou petrželku. Směs osolíme, promícháme a vmícháme tuhý sníh z bílků. Lžící klademe těstíčko na plech vyložený pečícím papírem a tvoříme placky. Dietní květákové placky dáme péct do rozehřáté trouby na 170 °C dozlatova. Dietní květákové placky podáváme s přílohou podle chuti. Výborné jsou brambory v jakékoliv úpravě. Květákové placky jsou dobré studené i teplé.
Květákové variace: Smaženým květákem nic nezkazíte, ale tyhle recepty rozhodně zkuste!
Poradíme vám, jak květák chutně a co nejčastěji zařadit do jídelníčku. Květák se dá připravit jak pouhým povařením a klasickým smažením, tak i šikovně zapékat, tvořit z něj nejrůznější placičky, karbanátky, obohatit jím polévky či saláty, zapracovat do směsí třeba s kuskusem a také celý květák naplnit a zapéct. Zkuste některý z vybraných receptů.
Chutně připravený květák? Zkuste tyhle květákové karbanátky!
Květákové karbanátky jsou levné, ale přitom velmi chutné a vděčné. Dnes vám jejich přípravu ukážeme krok za krokem, takže je zvládne opravdu každý.
autor liddduska
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena