1 ks | cibule | |
1 ks | mrkev | |
250 g | rýže | |
500 g | kuřecí prsa | |
0.5 ks | paprika červená | |
0.5 ks | paprika žlutá | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
koření | ||
eidam 20% | ||
podle potřeby | ||
olivový olej |
Na přípravu rizota dáme vařit 250 g rýže podle návodu na balení. Na bulguroto nasypeme do hrnce 250 g bulguru, zalijeme horkou vodou v poměru - bulgur : voda = 1 : 3 a necháme hodinu bobtnat, nebo můžeme vařit normálně ve vroucí vodě zhruba 25 minut. Mezitím očistíme zeleninu (mrkev, paprika, cibule), nakrájíme ji na menší kousky, případně můžeme použít i mraženou zeleninu. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky a okořeníme podle chuti (sůl, pepř, kari, čína, grilovací koření). Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do zezlátnutí, poté přidáme kuřecí maso. Můžeme přidat i nakrájenou zeleninu, v případě mražené orestujeme také. Bulgur či rýži, maso i zeleninu smícháme dohromady. Dietní kuřecí zeleninové rizoto nebo bulguroto podáváme samotně či s nastrouhaným eidamem.
Zdravé přílohy - jak si na nich pochutnat?
Možná jste si s příchodem nového roku také dali pár předsevzetí. Pokud mezi nimi bylo shodit pár kilogramů a začít zdravěji jíst, s lehčími a vitamíny nabitými přílohami to půjde snáz.
Autor:Lucie
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena