reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Desetihodinová kachna

Desetihodinová kachna

Sváteční recept na českou klasiku - kachnu se zelím a bramborovým knedlíkem.


  • 4,2

    35×

    4,2 35

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kachnu pečlivě očistíme a rozčtvrtíme. Ve hmoždíři utlučeme kmín a pepř. Kachnu osolíme a okořeníme ze všech stran a dáme do hrnce. Přidáme sádlo - ideálně kachní, ale lze použít i vepřové. Bude ho třeba tolik, aby byla celá kačena ponořená v sádle.

Kachnu dáme do trouby rozehřáté na 150 °C. Až se kachna i sádlo prohřejí, můžeme snížit teplotu. V sádle se musí dělat bublinky. Postupně snížíme teplotu na 80 - 90 °C a kachnu pečeme 9 hodin.

Poté kachnu vyjmeme ze sádla a na plechu necháme hodinu vypéct kůži. Kachnu pečeme klidně 5 hodin den dopředu a poté 4 hodiny následující den. Pečeme-li nadvakrát, je nutno opět všechno nejprve prohřát a pak snížit teplotu.

Zelí nakrouháme na tenké nudličky a vaříme s kmínem skoro doměkka. Potom zelí slijeme, ale asi třetinu vody necháme v hrnci. Přidáme na jemno nastrouhanou bramboru a jablko a osolíme. Zelí pozvolna dusíme asi 20 minut. Dochutíme cukrem a octem. Přidáme smaženou cibulku a promícháme.

Do hrnce dáme vařit osolenou vodu na knedlíky. Oloupané brambory vhodného typu A uvaříme v osolené vodě. Slijeme vodu a v hrnci brambory rozšťoucháme se lžící sádla. Podle potřeby dosolíme. přidáme vejce, hrubou mouku a krupičku. V hrnci nebo na válu těsto důkladně prohněteme.

Poté knedlíky vytvarujeme a okamžitě dáváme vařit. Hotové knedlíky vyplavou na hladinu. Vyjmeme je do pekáče s troškou sádla, aby neosychaly na povrchu.

Desetihodinovou kachnu podáváme s bramborovými knedlíky a vařeným zelím.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Desetihodinová kachna

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.