reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Desetihodinová kachna

Desetihodinová kachna

Sváteční recept na českou klasiku - kachnu se zelím a bramborovým knedlíkem.


  • 4,2

    37×

    4,2 37

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle chuti

příloha

směs



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na vánoční perníčky krok za krokem

14. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 610 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Postup přípravy

Kachnu pečlivě očistíme a rozčtvrtíme. Ve hmoždíři utlučeme kmín a pepř. Kachnu osolíme a okořeníme ze všech stran a dáme do hrnce. Přidáme sádlo - ideálně kachní, ale lze použít i vepřové. Bude ho třeba tolik, aby byla celá kačena ponořená v sádle.

Kachnu dáme do trouby rozehřáté na 150 °C. Až se kachna i sádlo prohřejí, můžeme snížit teplotu. V sádle se musí dělat bublinky. Postupně snížíme teplotu na 80 - 90 °C a kachnu pečeme 9 hodin.

Poté kachnu vyjmeme ze sádla a na plechu necháme hodinu vypéct kůži. Kachnu pečeme klidně 5 hodin den dopředu a poté 4 hodiny následující den. Pečeme-li nadvakrát, je nutno opět všechno nejprve prohřát a pak snížit teplotu.

Zelí nakrouháme na tenké nudličky a vaříme s kmínem skoro doměkka. Potom zelí slijeme, ale asi třetinu vody necháme v hrnci. Přidáme na jemno nastrouhanou bramboru a jablko a osolíme. Zelí pozvolna dusíme asi 20 minut. Dochutíme cukrem a octem. Přidáme smaženou cibulku a promícháme.

Do hrnce dáme vařit osolenou vodu na knedlíky. Oloupané brambory vhodného typu A uvaříme v osolené vodě. Slijeme vodu a v hrnci brambory rozšťoucháme se lžící sádla. Podle potřeby dosolíme. přidáme vejce, hrubou mouku a krupičku. V hrnci nebo na válu těsto důkladně prohněteme.

Poté knedlíky vytvarujeme a okamžitě dáváme vařit. Hotové knedlíky vyplavou na hladinu. Vyjmeme je do pekáče s troškou sádla, aby neosychaly na povrchu.

Desetihodinovou kachnu podáváme s bramborovými knedlíky a vařeným zelím.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Desetihodinová kachna

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.