reklama
hledat uživatel
       

Demikát

Polévka pocházející z Valašska. Polévka se připravovuje z brynzy.


  • 3,1

    79×

    3,1 79
  • 15 min

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Spolu s drcený kmínem je vmícháme do brynzy.

Horkým vývarem z vařených brambor brynzu zalijeme a šlehačem vyšleháme dohladka.

Demikát rozdělíme do misek nebo talířů, podáváme s plátkem černého chleba a sypaný petrželkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Demikát

    Celkový počet komentářů: 2

    • jan
      jan

      Komentář k receptu Demikát

      no, o tom povode by som urcite diskutoval, myslim ze demikat ma jednoznacne povod na slovensku ved je to bryndzhova polievka!

      27.08.2014 18:32:16

    • meir dohnal
      meir dohnal

      Varianta: místo kmínu protlak z feferonek, kmín ev.obsažen ve vývaru z bramror.
      Chleba na kostičky restovaný, čím tmavší, tím lepší. Pozor! Brynzu nevařit, srazila by se potvůrka na krupičky.

      13.11.2010 23:27:19

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Demikát

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.