reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dědovo pečené koleno

Dobré vepřové koleno (zadní). Čím větší, tím lepší.


  • 3,6

    149×

    3,5 149
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Před samotnou úpravou nařízneme po celém kolenu kůží hlubšími zářezy. Poté koleno vykostíme, rozevřeme a nasolíme, zabalíme a dáme přes noc do ledničky.

Druhý den koleno rozbalíme, potřeme hořčicí a dobře zabalíme pomocí kuchyňského provázku nebo silnější nitě. Cibuli a česnek očistíme a oboje nasekáme.

Koleno vložíme do pekáčku, posypeme cibulí, česnekem, drceným kmínem a přidáme sádlo. Podlijeme vodou a pivem. Pekáček přikryjeme a dáme do rozehřáté trouby na 200 °C péct. Během pečení koleno často podléváme a obracíme.

Dědovo pečené koleno podáváme se šťouchanými brambory, strouhaným křenem a hořčicí.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dědovo pečené koleno

    Celkový počet komentářů: 2

    • Vejunka
      Vejunka

      Nemohla jsem najít žádný pěkný recept na pečené koleno, než jsem narazila na tento, ale na obrázku ho máte před pečením ještě s bobkovým listem a s novým kořením, tak tam tedy snad patří, v postupu jej totiž neuvádíte.

      08.12.2009 16:35:37

    • Martinka
      Martinka

      Koleno jak má být,řekni dědovi že to má štávu,moc výborné.Dělala jsem ho na párty a každý se olizoval a říkal že je to luxusní:-)))

      16.07.2008 15:49:53

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Dědovo pečené koleno

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.