reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dědova koprová omáčka

Omáčka, kterou někteří milují a jiní nesnáší. Já se ji naučila vařit pro dědu, který ji měl rád a nikdo mu ji nechtěl vařit. Prý je vynikající.


  • 3,8

    261×

    3,7 261
  • 30 min

  • 22×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Na másle opražíme mouku, kterou zalijeme studeným vývarem a necháme povařit. Přilijeme sladkou smetanu a přidáme jemně posekaný kopr.

Nakonec vmícháme kysanou smetanu, ve které jsme předtím rozšlehali jeden žloutek. Chviličku povaříme.

Hotovou koprovou omáčku podáváme s hovězím masem, houskovým knedlíkem a vejcem uvařeným natvrdo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dědova koprová omáčka

    Celkový počet komentářů: 20
    • flujmucil
      flujmucil

      Dědova koprová omáčka

      Dobrý den. Děkuji za teno zecep, moc dobré. S pozdravem Váš stálí zákazník. P.S. VÝTÁM VAŠE RECEPTY. Děkuji.

      05.07.2016 10:52:19

    • samantha
      samantha

      Uz se vari maso. Syn prijede bude zkouska ochutnavani. Je vyuceny sefkuchar zijici v Kanade.

      05.06.2012 16:37:11

    • rulik
      rulik

      do veku 25 rokov som kôpor neznášal, potom ale jedna pani KUCHÁRKA ju pripravovala tak, že sa jej nedalo odolať a odvtedy ju milujem, čím viac kôpru tým lepšie. Ja dávam len kysanú smetanu a bez octu.

      02.05.2012 09:10:37


    • iren
      iren

      výborný recept

      Je to tedy fakt kalorická bomba, nedalo mně to a část obou smetan jsem nastavila mlékem ( jen nepatrně - 200 ml každé smetany a 100 ml mléka), byla velmi smetanová, příště zkusím dát mléka více, jen tak pro pokus:) Velice cením nápad, použít zakysanou smetanu místo hnusného octa. Dám jí ale příště také méně, přidala jsem lžičku cukru, přišlo mně to kyselé.
      Jinak úžasná, poctivá a lahodná omáčka!

      25.04.2012 23:23:51

    • Zdenka
      Zdenka

      Koprovka i s octem

      Jíšku dělám stejně, ale místo vývaru dám hned studené mléko, pak přidám trochu octa, trochu cukru a nakonec kopr. Je i na tento způsob vynikající. :-)

      03.12.2011 14:40:36

    • tajtrdlík
      tajtrdlík

      Já koprovku nikdy nemusela a tahle měla být původně pro mého přítele. Jenže..... nakonec to skončilo, jako naprostá prasopejskárna. Je prostě skvělá a já si jí na starý kolena oblíbila. Super a dík za takové recepty

      05.12.2010 15:08:50

    • holic-foto
      holic-foto

      kořínky od kopru jsem opral a povařil s trochou vody s octem. Ke konci jsem ten vývar přilil k omáčce. Konečnou chuť jsem vyvážil podle chuti cukrem. Tak nějak to dělala moje babička.

      27.09.2010 16:18:15


    Nalezeno receptů: 20
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Dědova koprová omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.