reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dědova koprová omáčka

Omáčka, kterou někteří milují a jiní nesnáší. Já se ji naučila vařit pro dědu, který ji měl rád a nikdo mu ji nechtěl vařit. Prý je vynikající.


  • 3,8

    258×

    3,7 258
  • 30 min

  • 22×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Na másle opražíme mouku, kterou zalijeme studeným vývarem a necháme povařit. Přilijeme sladkou smetanu a přidáme jemně posekaný kopr.

Nakonec vmícháme kysanou smetanu, ve které jsme předtím rozšlehali jeden žloutek. Chviličku povaříme.

Hotovou koprovou omáčku podáváme s hovězím masem, houskovým knedlíkem a vejcem uvařeným natvrdo.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Dědova koprová omáčka

    Celkový počet komentářů: 20
    • flujmucil
      flujmucil

      Dědova koprová omáčka

      Dobrý den. Děkuji za teno zecep, moc dobré. S pozdravem Váš stálí zákazník. P.S. VÝTÁM VAŠE RECEPTY. Děkuji.

      05.07.2016 10:52:19

    • samantha
      samantha

      Uz se vari maso. Syn prijede bude zkouska ochutnavani. Je vyuceny sefkuchar zijici v Kanade.

      05.06.2012 16:37:11

    • rulik
      rulik

      do veku 25 rokov som kôpor neznášal, potom ale jedna pani KUCHÁRKA ju pripravovala tak, že sa jej nedalo odolať a odvtedy ju milujem, čím viac kôpru tým lepšie. Ja dávam len kysanú smetanu a bez octu.

      02.05.2012 09:10:37

    • iren
      iren

      výborný recept

      Je to tedy fakt kalorická bomba, nedalo mně to a část obou smetan jsem nastavila mlékem ( jen nepatrně - 200 ml každé smetany a 100 ml mléka), byla velmi smetanová, příště zkusím dát mléka více, jen tak pro pokus:) Velice cením nápad, použít zakysanou smetanu místo hnusného octa. Dám jí ale příště také méně, přidala jsem lžičku cukru, přišlo mně to kyselé.
      Jinak úžasná, poctivá a lahodná omáčka!

      25.04.2012 23:23:51

    • Zdenka
      Zdenka

      Koprovka i s octem

      Jíšku dělám stejně, ale místo vývaru dám hned studené mléko, pak přidám trochu octa, trochu cukru a nakonec kopr. Je i na tento způsob vynikající. :-)

      03.12.2011 14:40:36

    • tajtrdlík
      tajtrdlík

      Já koprovku nikdy nemusela a tahle měla být původně pro mého přítele. Jenže..... nakonec to skončilo, jako naprostá prasopejskárna. Je prostě skvělá a já si jí na starý kolena oblíbila. Super a dík za takové recepty

      05.12.2010 15:08:50

    • holic-foto
      holic-foto

      kořínky od kopru jsem opral a povařil s trochou vody s octem. Ke konci jsem ten vývar přilil k omáčce. Konečnou chuť jsem vyvážil podle chuti cukrem. Tak nějak to dělala moje babička.

      27.09.2010 16:18:15

    Nalezeno receptů: 20
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Dědova koprová omáčka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.