reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dědečkova houbová smaženice

Kdo by neznal tuhle typickou podzimní pochoutku z vlastnoručně nasbíraných lesních hub? Odměnou každému milovníku houbaření bude tato výborná houbová smaženice. Recept je snadný.


  • 0

    0 0
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Na oleji, kousku másla, ale nejlépe na kousku dobrého slaného špeku či anglické slaniny, osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájené čerstvé houby, pokud možno více druhů, aby smaženice byla pěkně barevná a chutná. Kdo je však hub méně znalý, ať raději vsadí na jistotu a zůstane u zavedených hříbků.

Houby spolu s cibulkou na špeku orestujeme, přidáme sůl, utřený česnek, pepř a mletý kmín. Směs důkladně promícháme a nakonec přidáme rozšlehaná vejce, aby se vše dobře spojilo.

Na talíři můžeme houbovou smaženici ještě posypat čerstvou petrželkou nebo pažitkou. Dědečkovu houbovou smaženici podáváme s chlebem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Dědečkova houbová smaženice

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.