Lahodný guláš, který každá hospodyňka vaří trochu jinak.
150 g | slanina |
3 lžíce | olej |
2 lžičky | sůl |
2 ks | cibule |
2 lžíce | mouka |
1 hrneček | voda |
3 ks | rajče |
1 špetka | pepř |
500 g | hovězí maso |
1 lžička | mletá sladká paprika |
2 ks | jemné párky |
Na cibulce podusíme nakrájené maso, přidáme červenou papriku, zaprášíme moukou, osolíme, opepříme, zalijeme vodou a vaříme. Na slanině na vedlejší pánvi pak osmažíme na kolečka nakrájený párek a na kostičky nakrájené rajče, to vše vložíme do omáčky a opět povaříme (do změknutí masa). Omáčku dle potřeby dochutíme a zahustíme. Debrecínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem (ideálně domácím).
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena