reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

D´Artagnanův kotlík

Recept pochází z Gaskoňska. Tamější hospodyně prý rády vytvářejí vlastní variace různých hrnců a rendlíků, základem je vždy dušená masová směs se zeleninou.


  • 4,5

    13×

    4,4 13
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Velké cibule nakrájíme nahrubo. Maso nakrájíme na stejně velké kostky.

Maso zprudka osmahneme, aby se zatáhlo. Po zatáhnutí vyjmeme, přidáme sádlo a vložíme cibuli, pak mrkev a maso. Pak přidáme celé stroužky česneku, bylinky, pálenku. Nakonec zalijeme vínem tak, aby byla celá směs ponořená. Kotlík osolíme, opepříme a v uzavřeném hrnci, nejlépe tlakovém, dusíme zhruba hodinu a půl.

Mezitím na pánvi osmahneme pokrájené klobásy. Po otevření hrnce přidáme rajský protlak, muškátový oříšek a ještě necháme bublat. Šťáva musí být hustá a hladká. Na závěr vložíme klobásy a vše znovu prohřejeme.

D´Artagnanův kotlík je lépe připravit den dopředu. D´Artagnanův kotlík podáváme s bílým pečivem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu D´Artagnanův kotlík

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.