reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Dánský čokoládový moučník

V našich končinách netradiční moučník, ale o to více stojí za vyzkoušení.


  • 3,1

    65×

    3 65
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Čokoládu nastrouháme a mandle nasekáme.

Do hrnce dáme máslo, cukr, vanilkový cukr a vše vaříme při nízké teplotě, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme mandle a čokoládu. Za stálého míchání dále vaříme, až se čokoláda úplně rozpustí.

Hrnec odstavíme a za občasného zamíchání necháme těsto vychladnout. Potom vmícháme žloutek po žloutku, prosátou mouku s práškem do pečiva a nakonec velmi lehce zamícháme sníh z bílků.

Těsto dáme do vymazané a strouhankou vysypané formy a pečeme v předem vyhřáté troubě 60 - 90 minut při 175 °C.

Upečený moučník necháme vychladnout, potřeme tenkou vrstvou marmelády a přelijeme čokoládovou polevou. Ozdobíme loupanými mandlemi.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Dánský čokoládový moučník

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.