Dánské lívance

35 min | hlavní chod | 4 porce | dánská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 16004x
Vynikající rychlé lívance v netradiční podobě. Dánské lívance jsou kulaté lívance plněné ovocem nebo čokoládou.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Smícháme sypké ingredience, přidáme vejce, mléko a vše důkladně promícháme tak, aby v těstě nebyly hrudky.

Lívanečník na dánské lívance důkladně vymažeme máslem. S množstvím másla nemusíme šetřit. Do každého otvoru dáme 2 vrchovaté lžíce těsta a začneme smažit. Na lívanec přidáme ovoce, čokoládu nebo jinou náplň dle naší fantazie a přikryjeme ještě kouskem těsta. Smažíme při vyšší teplotě tak, aby se rychle vytvořila krusta. Jakmile se vytvoří krusta, lívanec otočíme a teplotu snížíme. Důležité je, aby těsto při prvním otočení uvnitř bylo stále ještě řídké a po otočení steklo. Díky tomu bude lívanec kulatý. Pokud bychom lívanec otočili příliš pozdě, nebyl by kulatý z obou stran.

Po chvilce smažení otočíme znovu a hotové lívance vyjmeme. Při manipulaci s pánví se nepoužívají kovové nástroje, pokud je použijete, dávejte velký pozor, abyste si pánev nepoškodili. Nejvhodnější na otáčení jsou dřevěné hůlky nebo špejle.

Na závěr můžeme dánské lívance dozdobit ovocem, šťávou, čokoládovou polevou, skořicí nebo jen posypat moučkovým cukrem.

Příprava náplně z mraženého ovoce: Do malého kastrolu dáme mražené ovoce a zasypeme cukrem krystal podle chuti. Dáme na plotnu a mícháme, dokud se ovoce s cukrem nespojí a důkladně neprohřeje. Vzniklou šťávu můžeme použít na dozdobení hotových plněných lívanců.

Iveta Mojnířová autor receptu:

Dánské lívance

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce
4,5
skvělý recept
38 hlasujících
  • Recept Dánské lívance - Dánské lívance: Pro dozdobení je použitá zbylá šťáva z náplně a skořice.
  • Recept Dánské lívance - Dánské lívance s čokoládovou polevou.
  • Recept Dánské lívance - Dánské lívance: Varianta se skořicí.
  • Recept Dánské lívance - Dánské lívance: Varianta s čokoládou
  • Recept Dánské lívance - Dánské lívance při otočení.
  • Recept Dánské lívance - Dánské lívance: Lívance po prvním otočení.
  • Recept Dánské lívance - Dánské lívance: Přidání náplně.


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Dánské lívance

Přidat příspěvek k receptu Dánské lívance
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept