reklama
hledat uživatel
       

Damper

Damper je tradiční australský chléb bez droždí. Vyzkoušejte recept, jehož základem je pšeničná mouka, voda, sůl a někdy i mléko.


  • 5,0

    5 1
  • 1 hod

Postup přípravy

Všechny suché přísady (mouka, prášek do pečiva, sůl, kmín a směs sušených bylinek) smícháme v míse. Přidáme tolik studené vody, aby vzniklo měkké těsto, které zpracujeme na vále rukama.

Z těsta uděláme bochníček, který přeložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme troškou osolené vody a nožem lehce nakrojíme vršek.

Damper pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova.

Upečený damper podáváme s máslem, je také skvělou přílohou k pečenému masu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Damper

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.