Toto je zvláštní druh perníku, který je upečený velice světlý, červeně obarvený a dozdobený bílkovou glazurou. Do všech tvarů těchto perníčků se dělal otvor a jejich výroba skončila někdy v roce 1940.
těsto | |
---|---|
2 ks | žloutek |
200 g | voda |
100 g | med |
250 g | cukr krupice |
skořice mletá | |
0.5 balíčku | vanilkový cukr |
500 g | hladká mouka |
citronová kůra | |
10 g | amonium |
na ozdobu | |
žloutek | |
červené potravinářské barvivo | |
bílková glazura | |
podle potřeby | |
tuk na vymazání | |
mouka na vysypání |
autor Háňa
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena