reklama
hledat uživatel
       

Ďáblovy buřty

Jídlo pro milovníky jednoduchosti a ostrých pokrmů.


  • 4,5

    4,5 8
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Připravíme si kvalitní špekáčky (nejlépe ručně vázané a dobře vyuzené).
Nakrájíme si je na kostky. Připravíme si zeleninu, kterou očistíme.

Špekáčky orestujeme na oleji tak, aby se pěkně zatáhly. Dále si nakrájíme větší cibuli na nudličky a přidáme do pánve k buřtům. Počkáme, až zesklovatí, vše řádně opepříme čerstvě mletým pepřem a zalijeme pivem, použijeme necelé 2 dl světlé dvanáctky. Záleží na vaší chuti, ale preferujte spíše značku, kterou budete pokrm zapíjet. Počkáme, až se zbytečná tekutina vyvaří a přidáme 1 - 2 ostré feferonky a dvě zelené papriky pokrájené na nudličky. Můžete také použít beraní rohy, ale to záleží na vaší volbě. Zeleninu přidáváme až nakonec, aby zůstala křupavá. Po podušení vše zalijeme kečupem a necháme zhoustnout.

Ďáblovy buřty podáváme s čerstvým chlebem nebo slanými rohlíky či houskami. Zapíjíme dobře vychlazeným pivem.Tento pokrm se hodí k zimním večerům, neboť vás pořádně zahřeje jako správné peklo.

Na recept použijte klidně pivo tmavé s vyšším obsahem alkoholu, dodá vašemu pokrmu sladkost, která se báječně snoubí s ostrostí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ďáblovy buřty

    Celkový počet komentářů: 4
    • alena
      alena

      ďáblovy.....

      používat na vaření kečup - to udělá naprostý vařící panic.l, vznikne cosi hnusného, stačí se podívat na pořad Pohlreicha nebo na etiketu u kečupů. proto do vaření dáváme zásadně konzervovaná rajčata nebo protlak, nejlépe domácí nebo itaslké výroby.

      08.12.2011 13:27:23

      • Martin
        Martin

        Re: ďáblovy.....

        máte plnou pravdu paní Aleno,taky ten kečup nedávám tam kam nepatří,stejně jako vy používám nebo se snažím používat kvalitní suroviny ale pokud sledujete pořady p.Polhreicha tak víte že jsou jídla např.tatarský biftek,kde je kečup nutnost a tak až budete tatarák dělat,zkuste do něj dát konzervovaná rajčata.Sama uvidíte že to není ono.A ďáblovy buřty je to samé,a další věc je ta jaký kečup používáte.Třeba do rajské omáčky bych ho nedal za nic na světě,protože tam nepatří.Ale děkuji za názor,protože proti gustu.....Klidně si můj recept obohaťte o rajčata,já si ho zatím budu dávat s kečupem ale třeba někdy zkusím vaší volbu,ještě jednou děkuju a přeji bohaté kulinářské zážitky.

        08.12.2011 14:41:55

      • Daduna
        Daduna

        Re: ďáblovy.....

        Zavrhovat šmahem kečup, může jen naprostý vařící panic...jsou jídla, v kterých rajčata, protlak, nebo rajčatová šťáva nemá co dělat...a stačí si přečíst etiketu?...milá pan Alenoí, máte pravdu, je potřeba přečíst si ji a nekoupit to nejlevnější, co mi market nabízí... zajímalo by mne, jestli čtete etikety u protlaků...snad si nemyslíte, že ony jsou pouze z krásných a zralých rajčat...

        01.07.2014 12:30:10



    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Ďáblovy buřty

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.