reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Ďáblovy buřty

Jídlo pro milovníky jednoduchosti a ostrých pokrmů.


  • 4,5

    4,5 8
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 811 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 031 hodnocení

Nedělní moučníky do 30 minut, po kterých se jen zapráší!

20. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Recept na pečené vepřové maso se zelím krok za krokem

20. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Co s nasbíranými hřiby? Zkuste houbový olej, slaný koláč nebo sekanou

20. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

20. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku

20. 9. 2020

Postup přípravy

Připravíme si kvalitní špekáčky (nejlépe ručně vázané a dobře vyuzené).
Nakrájíme si je na kostky. Připravíme si zeleninu, kterou očistíme.

Špekáčky orestujeme na oleji tak, aby se pěkně zatáhly. Dále si nakrájíme větší cibuli na nudličky a přidáme do pánve k buřtům. Počkáme, až zesklovatí, vše řádně opepříme čerstvě mletým pepřem a zalijeme pivem, použijeme necelé 2 dl světlé dvanáctky. Záleží na vaší chuti, ale preferujte spíše značku, kterou budete pokrm zapíjet. Počkáme, až se zbytečná tekutina vyvaří a přidáme 1 - 2 ostré feferonky a dvě zelené papriky pokrájené na nudličky. Můžete také použít beraní rohy, ale to záleží na vaší volbě. Zeleninu přidáváme až nakonec, aby zůstala křupavá. Po podušení vše zalijeme kečupem a necháme zhoustnout.

Ďáblovy buřty podáváme s čerstvým chlebem nebo slanými rohlíky či houskami. Zapíjíme dobře vychlazeným pivem.Tento pokrm se hodí k zimním večerům, neboť vás pořádně zahřeje jako správné peklo.

Na recept použijte klidně pivo tmavé s vyšším obsahem alkoholu, dodá vašemu pokrmu sladkost, která se báječně snoubí s ostrostí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ďáblovy buřty

    Celkový počet komentářů: 4
    • alena
      alena

      ďáblovy.....

      používat na vaření kečup - to udělá naprostý vařící panic.l, vznikne cosi hnusného, stačí se podívat na pořad Pohlreicha nebo na etiketu u kečupů. proto do vaření dáváme zásadně konzervovaná rajčata nebo protlak, nejlépe domácí nebo itaslké výroby.

      08.12.2011 13:27:23

      • Martin
        Martin

        Re: ďáblovy.....

        máte plnou pravdu paní Aleno,taky ten kečup nedávám tam kam nepatří,stejně jako vy používám nebo se snažím používat kvalitní suroviny ale pokud sledujete pořady p.Polhreicha tak víte že jsou jídla např.tatarský biftek,kde je kečup nutnost a tak až budete tatarák dělat,zkuste do něj dát konzervovaná rajčata.Sama uvidíte že to není ono.A ďáblovy buřty je to samé,a další věc je ta jaký kečup používáte.Třeba do rajské omáčky bych ho nedal za nic na světě,protože tam nepatří.Ale děkuji za názor,protože proti gustu.....Klidně si můj recept obohaťte o rajčata,já si ho zatím budu dávat s kečupem ale třeba někdy zkusím vaší volbu,ještě jednou děkuju a přeji bohaté kulinářské zážitky.

        08.12.2011 14:41:55

      • Daduna
        Daduna

        Re: ďáblovy.....

        Zavrhovat šmahem kečup, může jen naprostý vařící panic...jsou jídla, v kterých rajčata, protlak, nebo rajčatová šťáva nemá co dělat...a stačí si přečíst etiketu?...milá pan Alenoí, máte pravdu, je potřeba přečíst si ji a nekoupit to nejlevnější, co mi market nabízí... zajímalo by mne, jestli čtete etikety u protlaků...snad si nemyslíte, že ony jsou pouze z krásných a zralých rajčat...

        01.07.2014 12:30:10



    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Ďáblovy buřty

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.