reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ďábelská kuřecí stehýnka

Milovníci ostřejších pokrmů určitě nepohrdnou ďábelskými kuřecími stehýnky, upečenými v troubě nebo na grilu.


  • 3,1

    79×

    3,1 79
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme. Z koření, oleje, křenu a hořčice umícháme marinádu, kterou důkladně potřeme ze všech stran kuřecí stehna. Maso necháme v marinádě uležet několik hodin, nejlépe do druhého dne.

Kuřecí stehna položíme do tukem vytřeného pekáče. K vymazání můžeme použít například Ramu, na chuti masa nic nezkazí, ba naopak. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut při teplotě jen 150°C, aby se maso nevysušilo. Upečená křidýlka musí být měkká a mít křupavou kůžičku. Během pečení kuřecí stehna obrátíme, případně mírně podlijeme vodou, nebo pod masem necháme rozpustit ještě trochu tuku.

Pokud jsme vlastníky zahradního grilu nebo horkovzdušné trouby s grilem, můžeme stehna grilovat. V každém případě chutnají ďábelsky, nezáleží na způsobu pečení.

Ďábelská kuřecí stehýnka můžeme podávat jen s chlebem a čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ďábelská kuřecí stehýnka

    Celkový počet komentářů: 3
    • samby2
      samby2

      V popisu přípravy máte napsáno jednou křidýlka místo stehýnek ale to je zřejmě jen překlep.Jinak je to supr recept

      19.11.2008 13:04:10

    • Milan
      Milan

      pečememe stehýnka a budou a budou upečena křidélka? :-)

      29.06.2007 07:42:43


    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Ďábelská kuřecí stehýnka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.