reklama
hledat uživatel
       

Ďábelská cizrna

Co s cizrnou, která se válí ve spíži? Tady je výborný recept.


  • 4,6

    10×

    4,6 10
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Postup přípravy

Cizrnu přes noc (asi na 10 hodin) namočíme. Poté ji uvaříme v neosolené vodě do křupava, trvá to asi 45 minut. V posledních 15 minutách častěji kontrolujeme, aby se cizrna nerozvařila. Cizrnu scedíme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek rozetřeme.

Na pánvi osmahneme na oleji mletou papriku a přidáme cibuli s česnekem. Poté přidáme uvařenou cizrnu. Chvíli necháme smažit a přidáme kukuřici nebo zeleninu podle chuti, nezapomeneme na kousek másla. Nakonec cizrnu dochutíme mletým pepřem a chilli omáčkou. Necháme pod pokličkou dojít.

Ďábelskou cizrnu podáváme jako pikantní hlavní chod bez masa.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ďábelská cizrna

    Celkový počet komentářů: 2

    • kvítko
      kvítko

      malá změna

      Na oleji je lépe nejdřív osmahnout cibulku s česnekem, pak přidat cizrnu a červenou mletou papriku až těsně před zeleninou - jinak paprika zhořkne. Máslo se může dát hned na začátku spolu s olejem. Jinak výborný recept :)

      31.08.2013 13:40:33

    • ruzkova (tecka) milena
      ruzkova (tecka) milena

      jako příloha

      Nejsem vegetarián, takže jsem cizrnu využila jako přílohu. S grilovaným lososem to nemělo chybu.

      16.01.2013 12:46:23


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Ďábelská cizrna

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.