reklama
hledat uživatel
       

Ďábelská cizrna

Co s cizrnou, která se válí ve spíži? Tady je výborný recept.


  • 4,6

    10×

    4,6 10
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 543 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 591 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Postup přípravy

Cizrnu přes noc (asi na 10 hodin) namočíme. Poté ji uvaříme v neosolené vodě do křupava, trvá to asi 45 minut. V posledních 15 minutách častěji kontrolujeme, aby se cizrna nerozvařila. Cizrnu scedíme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek rozetřeme.

Na pánvi osmahneme na oleji mletou papriku a přidáme cibuli s česnekem. Poté přidáme uvařenou cizrnu. Chvíli necháme smažit a přidáme kukuřici nebo zeleninu podle chuti, nezapomeneme na kousek másla. Nakonec cizrnu dochutíme mletým pepřem a chilli omáčkou. Necháme pod pokličkou dojít.

Ďábelskou cizrnu podáváme jako pikantní hlavní chod bez masa.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ďábelská cizrna

    Celkový počet komentářů: 2

    • kvítko
      kvítko

      malá změna

      Na oleji je lépe nejdřív osmahnout cibulku s česnekem, pak přidat cizrnu a červenou mletou papriku až těsně před zeleninou - jinak paprika zhořkne. Máslo se může dát hned na začátku spolu s olejem. Jinak výborný recept :)

      31.08.2013 13:40:33

    • ruzkova (tecka) milena
      ruzkova (tecka) milena

      jako příloha

      Nejsem vegetarián, takže jsem cizrnu využila jako přílohu. S grilovaným lososem to nemělo chybu.

      16.01.2013 12:46:23


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Ďábelská cizrna

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.