reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Ďábelská cizrna

Co s cizrnou, která se válí ve spíži? Tady je výborný recept.


  • 4,6

    11×

    4,6 11
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Postup přípravy

Cizrnu přes noc (asi na 10 hodin) namočíme. Poté ji uvaříme v neosolené vodě do křupava, trvá to asi 45 minut. V posledních 15 minutách častěji kontrolujeme, aby se cizrna nerozvařila. Cizrnu scedíme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek rozetřeme.

Na pánvi osmahneme na oleji mletou papriku a přidáme cibuli s česnekem. Poté přidáme uvařenou cizrnu. Chvíli necháme smažit a přidáme kukuřici nebo zeleninu podle chuti, nezapomeneme na kousek másla. Nakonec cizrnu dochutíme mletým pepřem a chilli omáčkou. Necháme pod pokličkou dojít.

Ďábelskou cizrnu podáváme jako pikantní hlavní chod bez masa.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Ďábelská cizrna

    Celkový počet komentářů: 2

    • kvítko
      kvítko

      malá změna

      Na oleji je lépe nejdřív osmahnout cibulku s česnekem, pak přidat cizrnu a červenou mletou papriku až těsně před zeleninou - jinak paprika zhořkne. Máslo se může dát hned na začátku spolu s olejem. Jinak výborný recept :)

      31.08.2013 13:40:33

    • ruzkova (tecka) milena
      ruzkova (tecka) milena

      jako příloha

      Nejsem vegetarián, takže jsem cizrnu využila jako přílohu. S grilovaným lososem to nemělo chybu.

      16.01.2013 12:46:23


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Ďábelská cizrna

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.