reklama
hledat uživatel
       

Cvilínské řezy

Řezy se švestkovými povidly a krémem z krupice. Recept mám po tetě, poprvé jsem tyto řezy ochutnala před 40 lety.


  • 4,6

    285×

    4,6 285
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Ve vodní lázni šleháme nad párou 5 minut cukr moučka, med, máslo, mléko, vejce a jedlou sodu. Přidáme prosátou hladkou mouku a zpracujeme těsto, které rozčtvrtíme.

Vyválíme si čtyři pláty těsta, které upečeme postupně na plechu vyloženém papírem na pečení a necháme je vychladnout.

Na krém si uvaříme krupičnou kaši z mléka, krupice, badyánu, cukru a soli. Krupici necháme zcela zchladnout a vyjmeme badyán. Máslo s vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny a postupně zašleháme po lžících uvařenou krupičnou kaši.

Na polevu přivedeme smetanu k varu, odstavíme, vmícháme rozlámanou čokoládu a čokoládovou tyčinku, až se zcela rozpustí. Přidáme máslo a umícháme hladkou polevu.

Dvě a dvě placky spojíme povidly, které můžeme rozmíchat s 2 lžícemi rumu. Vrátíme na plech povidly spojené dvě placky potřeme je krémem a překryjeme opět pláty spojené povidly. Nakonec potřeme čokoládovou polevou, necháme v chladu odležet 24 hodin a nakrájíme řezy.

Cvilínské řezy podáváme jako výborný moučník s dokonalým spojením krému, povidel a čokoládové polevy.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Cvilínské řezy

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.