reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Čumáčkův jarní budíček

Maďarská delikatesa s kysaným zelím, vepřovým, kuřecím masem a klobásami.


  • 3,7

    300×

    3,7 300

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Postup přípravy

Kysané a sterilované zelí můžeme pokrájet a dáme i s lákem vařit s utřenými nebo prolisovanými stroužky česneku se solí, okořeníme houbovým kořením nebo jen mletým kmínem, můžeme přidat i špetku staročeského koření. To může být smíchané s mletým zázvorem buď 2:1nebo 1:1.

Špek nakrájíme. Cibule očistíme a nasekáme. Cibule můžeme použít stejné množství, jako je masa. Maso nakrájíme na kostky, klobásky na kolečka. Pokud máme čas, můžeme maso naložit do dezertního vína nebo dobré staročeské medoviny.

V hrnci vyškvaříme špek. Zpěníme na něm cibuli a přidáme klobásky s masem. Vše dobře osmahneme a okořeníme. Směs promícháme, stáhneme z plamene a ochutíme sladkou, případně pálivou paprikou. Maso ihned zalijeme horkou vodou a promícháme. Do masové směsi přidáme zelí, promícháme a zahustíme smetanou. Budíček krátce povaříme. Pokud jsme maso nenakládali, můžeme směs podlít pivem. Pak budíček odstavíme a pod poklicí jej necháme pomalu zchladnout.

Čumáčkův jarní budíček necháme odležet do druhého dne. Pak jej ohřejeme a podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Čumáčkův jarní budíček

    Celkový počet komentářů: 2

    • Hawkey
      Hawkey

      Upřesnění

      Dík za ohlas. Dovolil bych si jen upřesnit, že podlití pivem není podmíněno marinováním masa v dezertním víně či medovině - to můžeme udělat v obou případech a piva použijeme dle množství a chuti (buď dobré světlé plnotučné a nebo tmavé, ale můžeme podlít i půl na půl obojím a ještě mi tu chybí, že vše použijeme dle množství a chuti přiměřeně, jak komu chutná. Přeji dobrou chuť.

      05.01.2007 09:23:32

    • doktor
      doktor

      Váš recept je originální,maďarský a zároveň unikátní. Děkuji.

      04.01.2007 21:14:57


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Čumáčkův jarní budíček

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.