reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Čumáčkův jarní budíček

Maďarská delikatesa s kysaným zelím, vepřovým, kuřecím masem a klobásami.


  • 3,7

    300×

    3,7 300

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 557 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 168 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Postup přípravy

Kysané a sterilované zelí můžeme pokrájet a dáme i s lákem vařit s utřenými nebo prolisovanými stroužky česneku se solí, okořeníme houbovým kořením nebo jen mletým kmínem, můžeme přidat i špetku staročeského koření. To může být smíchané s mletým zázvorem buď 2:1nebo 1:1.

Špek nakrájíme. Cibule očistíme a nasekáme. Cibule můžeme použít stejné množství, jako je masa. Maso nakrájíme na kostky, klobásky na kolečka. Pokud máme čas, můžeme maso naložit do dezertního vína nebo dobré staročeské medoviny.

V hrnci vyškvaříme špek. Zpěníme na něm cibuli a přidáme klobásky s masem. Vše dobře osmahneme a okořeníme. Směs promícháme, stáhneme z plamene a ochutíme sladkou, případně pálivou paprikou. Maso ihned zalijeme horkou vodou a promícháme. Do masové směsi přidáme zelí, promícháme a zahustíme smetanou. Budíček krátce povaříme. Pokud jsme maso nenakládali, můžeme směs podlít pivem. Pak budíček odstavíme a pod poklicí jej necháme pomalu zchladnout.

Čumáčkův jarní budíček necháme odležet do druhého dne. Pak jej ohřejeme a podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Čumáčkův jarní budíček

    Celkový počet komentářů: 2

    • Hawkey
      Hawkey

      Upřesnění

      Dík za ohlas. Dovolil bych si jen upřesnit, že podlití pivem není podmíněno marinováním masa v dezertním víně či medovině - to můžeme udělat v obou případech a piva použijeme dle množství a chuti (buď dobré světlé plnotučné a nebo tmavé, ale můžeme podlít i půl na půl obojím a ještě mi tu chybí, že vše použijeme dle množství a chuti přiměřeně, jak komu chutná. Přeji dobrou chuť.

      05.01.2007 09:23:32

    • doktor
      doktor

      Váš recept je originální,maďarský a zároveň unikátní. Děkuji.

      04.01.2007 21:14:57


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Čumáčkův jarní budíček

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.