reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

Postup přípravy

6 žloutků se 100g cukru a 1 lžičku amonia ušleháme a uložíme v ledničce do druhého dne.

Druhý den dáme na vál 160 g cukru a 60 g hladké mouky a přidáme ušlehanou směs.

Vypracujeme těsto a vyválíme na 3 mm. Z těsta vykrajujeme různé tvary. Cukroví z rakvičkového těsta upečeme. Peču jej na 175 stupňů 6 minut a pak plech asi na 3 až 4 minuty otočím. V první fázi se těsto začne zvedat a proto nesmíme troubu otvírat. Po otočení plechu už jen hlídáme, aby těsto nebylo syrové nebo se nám naopak nepřipeklo.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Komentáře k receptu Cukroví z rakvičkového těsta

Celkový počet komentářů: 5
  • Hořká mandle
    Hořká mandle

    Rakvičkové???

    Rakvičky dělám už hodně moc let,když byl ještě velký problém tyto formičky formičky sehnat cca 35-38 let,ale nikdy se do původního receptu nepřidávalo amonium ani mouka.......pouze vejce,cukr a sádlo na vymazání formiček

    10.12.2015 19:03:37

  • Baboušek
    Baboušek

    rakvičkové cukroví

    Nepovedlo se, těsto bylo příliš řídké, přidala jsem mouku a vyválela na 3 mm.
    Myslím, že by stačilo na 2 mm. Vršek vypadal dobře, ale spodek se roztekl a celý plech se slil. Větší mezírky by to asi také chtělo. To jsem nějak nezvládla.

    07.12.2013 11:01:34

  • Háňa
    Háňa

    Chyba redakce.

    Reklamovala jsem, že mi v ingrediencích chybí 160 g moučkového cukru. Bohužel mi druhé množství cukru nedoplnili. Řiďte se postupem.

    19.03.2009 17:13:59

Nalezeno receptů: 5

Přidat příspěvek k receptu Cukroví z rakvičkového těsta