reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Cukroví s kávovým krémem

Úžasná kombinace chutí dvou druhů cukroví s kávovým krémem. Tento recept miluji od dětství.


  • 4,4

    19×

    4,3 19
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

těsto 1

těsto 2



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Postup přípravy

Na linecké těsto smícháme hladkou mouku, tuk na pečení, cukr moučka, žloutek, solamyl a vypracujeme si na dotyk hebké těsto. Pokud se těsto lepí, sypeme si pod něj po troškách mouku a postupně zapracováváme do těsta.

Stejným způsobem jako linecké si připravíme i ořechové těsto. Smícháme hladkou mouku, cukr, žloutek, máslo, mleté vlašské ořechy a dále postupujeme stejně.

Nejlepší je nechat těsta uležet v chladu do dalšího dne. Já si těsta rozdělím na dvě poloviny, první vyválím, zatímco tu druhou uložím opět do chladu.

Linecké a ořechové cukroví pečeme zvolna odhadem tak při 160 °C - 170 °C. Pozor, nepřipálit, stále hlídat. Při sundávání ořechového cukroví z plechu musíme být velice opatrní, protože upečené cukroví je tak křehké, že se bude rozpadat!

Na krém si rozmícháme mléko s moukou a na mírném plameni za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme asi 2 minuty na hustou kaši a za občasného zamíchání necháme vychladnout. Mezitím si utřeme máslo s cukry, kávou, rumem, žloutkem do pěny a přidáváme po lžičkách vychladlou kaši, postupně utřeme do hladkého krému.

Krémem pomažeme linecké a přikryjeme ořechovým cukrovím, vršek můžeme ozdobit čokoládou s vlašským ořechem nebo mandlí.

Cukroví s kávovým krémem je trochu náročnější, ale vyplatí se to! Cukroví se dá jíst ihned, jelikož je krásně měkoučké!

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Cukroví s kávovým krémem

    Celkový počet komentářů: 1

    • Barbora
      Barbora

      Komentář k receptu Cukroví s kávovým krémem

      Máte dobře tu mouku? pět a půl lžíce? Dělala jsem dvakrát a rozhodně mi to nešlo. Našla jsem pak stejný recept kde je 25 g hladké mouky tak jsem teď z toho jelen.

      18.12.2016 09:42:08


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Cukroví s kávovým krémem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.